Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 07.06.2017 13:16:51

Janja Garnbret v Vailu v lov na letošnje četrte stopničke

www.alesfevzer.com
Vail v ameriški zvezni državi Kolorado bo v petek in soboto prizorišče svetovnega pokala v športnem plezanju v disciplini balvani. Onstran Atlantika bo, kljub precejšnji razdalji in s tem povezanimi stroški, nastopila močna ekipa štirih tekmovalcev. Slovenske barve bodo branili Janja Garnbret, Katja Kadič, Jernej Kruder in Domen Škofic.

Lanska skupna zmagovalka svetovnega pokala in aktualna svetovna prvakinja v težavnosti Garnbretova letos zelo dobro tekmuje tudi na balvanskih stenah. Na štirih že izpeljanih tekmah je bila najslabša na uvodni v Meiringenu s šestim mestom, nato pa se je na azijski turneji kar trikrat zavihtela na oder za zmagovalke, z drugim mestom v Nanjingu in z zmagama v Chongqingu in Tokiu. Odlično formo je potrdila tudi na domači balvanski tekmi maja v Ljubljani, ko je zmagala na prvem mednarodnem plezalnem spektaklu Triglav The Rock, ki sicer ni štel za točkovanje svetovnega pokala.


Osemnajstletna Garnbretova je trenutno na drugem mestu v seštevku svetovnega pokala v balvanih, vsega osem točk prednosti ima pred najboljšo Slovenko vodilna Britanka Shauna Coxsey, ki ima prav tako dve zmagi in eno drugo mesto. Od Slovencev je bil na stopničkah tudi Jernej Kruder s tretjim mestom v Nanjingu.

Po Vailu sta na sporedu le še dve tekmi v svetovnem pokalu v balvanih, 24. in 25. junija Navi Mumbai in avgustovski finale v Münchnu. Garnbretova se v Indijo ne bo odpravila zaradi priprav na evropsko prvenstvo v težavnosti, ki bo 30. junija in 1. julija v italijanskih Dolomitih (Campitello di Fassa).

Članki iz rubrike