Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 26.05.2017 23:11:52

Odlična tekma, toda Madžari so bili boljši

Lužan in Stoklas sta izvrstno odprla tekmo in Madžarom nagnala strah v kosti.
Stane Kadunc
Z velikim željami smo pričakovali tekmo z odličnimi Madžari. Zavedali smo se, da so favoriti, toda naši fantje so pred prvenstvom dejali, da želijo biti konkurenčni tudi proti najboljšim ekipam.

Uvodni del tekme naše moške reprezentance se je razvil po naših željah. Kapetan Uroš Stoklas je imel za nasprotnika najbolj nevarnega Madžara, nekdanjega svetovnega prvaka Leventeja Kakuka. Trboveljčan je dobro začel svoj nastop in Madžara vseskozi imel pod kontrolo. To je bila velika točka, točka za samozavest, še posebej zaradi Janžeta Lužana. Kranjčan, ki sicer igra za prvaka Calcit iz Kamnika, je hitro pokoril Claudia Boanto in prva tretjina tekme je pripadla Sloveniji, ki si je tudi nabrala prednost 51 kegljev. 

Že pred tekmo pa smo se zavedali, da končen izhod sloni na ramenih drugega para, ki je bil sestavljen iz Mateja Lepeja in Blaža Čerina. Vedeli smo, da lahko tako prvi kot tudi zadnji par drži Madžare. Tako Blaž kot tudi Matej nimata kakšnih večjih izkušenj. In oba sta imela za nasprotnika dva izvrstna igralca. Sam začetek je bil zelo spodbuden. Toda v drugem nizu je Lepej že zapadel v krizo, a se kljub temu tu še nekako izvlekel. Trener Blaha je hitro ugotovil, da ne bo vzdržal in poslal na ogrevanje Davorja Sobočana. Toda sekundant Lepeja Bojan Pihlar je menil, da za menjavo ni potrebe. Toda Pivčanu je šlo vedno slabše. Tretji niz je zaključil na 140 in zadnjega na skromnih 133 kegljih. Madžar Zoltan Feher pa je znal te črne minute izkoristiti in napravil veliko razliko. Zato pa je bil mladi Blaž Čerin vseskozi v boju za točko. Vendar pa je imel ob koncu malo smole in Zapletan se je rešil. Tako so Madžari izenačili in si obenem nabrali lepo razliko.

V zadnjem delu tekme pa smo videli še eno odlično predstavo Primoža Pintariča, ki je končal pri imenitnih 677 podrtih kegljih in dobil točko. Škoda je, da mu ni želel v predzadnjem metu pasti po osmici še kralj, saj bi naredil še bolj odličen rezultat. Ljubljančan je tako na tem prvenstvu bil naš najboljši igralec in zato ga je glavni napovedovalec zasluženo predstavil kot profesorja Pintariča. Sicer je dejansko profesor na šoli. Tudi Aleš Blaž je delo zelo dobro opravil, toda tokrat ni mogel zaustaviti pohoda Norberta Kissa k končni zmagi Madžarov, saj je slednji končal pri izvrstnih 694 podrtih kegljih. Naši so morali tako stisniti roko nasprotniku, pa čeprav so odigrali odlično in dosegli svoj tu najboljši ekipni rezultat.

Po tekmi je trener Robi Blaha dejal: "Fantje so zelo dobro odigrali in jim nimam kaj očitati. Vseeno pa nisem zadovoljen s porazom, čeprav je treba priznati, da je Madžarska vrhunska ekipa. S fanti smo imeli cilj, da osvojimo medaljo, a nam to ni uspelo. Kolajno smo zapravili na tekmi z Nemci. Škoda predvsem za Primoža, za katerim je odlično prvenstvo. Res smo postali ekipa, ki se ne boji nikogar. S svojimi nastopi smo pokazali, da ponovno sodimo med najboljše. Toda medalje ni, zato sem nezadovoljen."

Slovenija – Madžarska 3:5 (3841:3923)
Uroš Stoklas – Levente Kaku 2:2 (643:640)
Janže Lužan – Claudio Boanta 3:1 (654:606)
Zoltan Feher – Matej Lepej 0:4 (671:583)
Blaž Čerin – Zsombor Zapletan 1:3 (644:662)
Primož Pintarič – Gabor Kovacs 3:1 (677:650)
Aleš Blaž – Norbert Kiss 1:3 (640:694)

Članki iz rubrike