favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 25.05.2017 15:37:15

Estonci so dobra priprava za četrtfinale

Nas bo kapetan Uroš Stoklas povedel do medalje in potem bo lahko še lažje in bolj razbremenjen odšel v Ameriko na kolesarski RAAM?
Stane Kadunc
Zadnji tretji dan predtekmovanja v moški konkurenci na svetovnem prvenstvu v nemšlem Dettenheimu prinaša še tretji obračun moške reprezentance. Naši tokrat igrajo z Estonci.

Vloga favoritov je seveda na naši strani. Estonija je kvalitetno precej slabša ekipa, ki pa počasi vendarle napreduje. Tu so se že izkazali z novim državnim ekipnim rekordom, ki sedaj znaša 3417 kegljev. Tako so še vedno daleč za Slovenci, ki so tu postavili novo rekordno znamko s 3831 podrtimi keglji. Razlika je zelo očitna, toda to ne pomeni, da lahko naši to tekmo lahko vzamejo z levo roko. Potrebna je seveda maksimalna zmaga, potem pa lahko v miru čakamo na večerni obračun med Nemci in Romuni. V vsakem primeru nam je zagotovljeno drugo mesto, toda še vedno je opcija, da smo celo prvi v skupini, kar nam zagotavlja lažjega nasprotnika v četrtfinalu. To pomeni, da bomo jutri začeli tekmo že ob osmi uri zjutraj, sicer pa nas čaka obračun ob treh popoldne. Izbira so ali Čehi ali Madžari. Ko se bo začela naša tekma, bomo že vedeli, kdo je v skupini C zmagal v tem obračunu. Remi ali zmaga Nemcev pomeni, da bodo prvi v skupini, medtem ko Romunom igra le zmaga in to z vsaj 6:2. Potem pa bodo oni drugi, mi prvi in Nemci zaključujejo prvenstvo. Nas na prvo mesto postavlja tudi zmaga Romunov s 5:3, ki pa bo za njih pirova.

Trener Robi Blaha je pred tekmo z Estonci popolnoma sproščen: "V samo tekmo moramo iti zelo odgovorno, čeprav se zdi razlika velika. Tokrat bo postava spet malce premešana, s tem, da bodo vsi prišli do igre. Za petek seveda rabimo šest pravih borcev. V začetnem paru bosta igrala Sobočan in Lužan, drugi par pa bosta sestavljala Lepej in Čerin, v zaključni del pa bom poslal Starmana in Blaža. Rezervi bosta izkušena Pintarič in Stoklas. Pintarič bo v igro po vsej verjetnosti šel v prvem bloku in odigral dva niza, medtem ko bo Stoklas vstopil v zadnjem bloku in ravno tako za 60 metov. Šele po tekmi bomo začeli razmišljati o naslednjem tekmecu in s tem tudi o uri našega nastopa."

Naši igralci se tokrat ne ubadajo z nasprotnikom. Vsi pa si želijo, da bi sproščeno opravili svoje delo in naredili tudi spodbuden rezultat. V našem taboru je bilo malce užaljenosti s strani kapetana Uroša Stoklasa, ki ni bil ravno najbolj zadovoljen z izjavo trenerja. Toda v njej ni šlo niti slučajno za kakšno kompromitiranje deleža našega kapetana na tekmi proti Nemcem. Uroš je v tej reprezentanci dal velik delež pri tem, da so postali prava ekipa. Tu v Nemčiji se je želel še posebej dokazati tudi pred svojimi delodajalci, da je lahko veliki mož odločitve, vendar pa se tokrat ni zavedal, da žal ne more on igrati v zaključku tekme. Nemci to dobro vedo, zato ga najrajši uporabljajo v drugem paru in takrat odločilno prispeva k lažjemu zaključku tekme svoje ekipe. Po našem mišljenju in tudi mišljenju trenerja ravno v srednjem paru lahko največ stori za Slovenijo. Zato smo prepričani, da bo Trboveljčan Uroš, ki se sicer pripravlja tudi na RAAM, v četrtfinalu kot kapetan odločilno prispeval in Slovence skupaj s soigralci kolektivno povedel do polfinala.

Toda najprej nas čaka Estonija. Po zmagi pa bomo razmišljali naprej.

Članki iz rubrike