Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Oste Bakal
Oste Bakal
0 25.05.2017 11:18:19

Dolenjci prvaki tudi brez Slatinška

Mlada ekipa Krke (Peter Hribar 18:4, Tilen Cvetko 16:6, Tilen Novak 10:11) je po tesni zmagi na Koroškem postala jesenski prvak.
Oste Bakal
Spodbujani z velikim številom domačih navijačev ter na krilih Petra Hribarja, ki je dobil uvodni dvoboj tretje finalne tekme proti Mitji Horvatu, so igralci Krke še četrtič zapovrstjo postali državni prvaki.

Pri domačih so se sicer tokrat odločili za taktično spremembo, saj je že v 1. krogu ob Tilnu Cvetku in Petru Hribarju namesto Tilna Novaka zaigral izkušeni Neven Karković. Tudi gostje so vrstni red igralcev nekoliko premešali in na prvo pozicijo postavili Darka Jamška, na drugo Mitjo Horvata in na tretje Janeza Petrovčiča. Rošada se je obrnila v prid Dolenjcev, ki so si v 1. krogu priigrali prednost s 3:0. Hribar je prišel do ene svojih največjih zmag v karieri in s 3:0 porazil Horvata, Cvetko je bil prav tako s 3:0 boljši od Petrovčiča, Karković pa je s 3:1 ugnal Jamška. Gostje so izid znižali potem, ko je Horvat uspel po petih nizih odpraviti Cvetka, Petrovčič pa prav tako po petih nizih Karkovića. Toda tokratni junak Hribar je ostal trden in neporažen tudi proti Jamšku. Pri rezultatu 4:2 sta se srečala Cvetko in Jamšek. 31-let mlajši Tilen, ki mimogrede prihaja s Koroške, je slavil s 3:0 in svoji ekipi prinesel četrti zaporedni naslov državnih prvakov. Ob dejstvu, da zaradi spora končnice prvenstva ni odigral najboljši igralec rednega dela Uroš Slatinšek, je zmaga mladih Dolenjcev, za katere je igral tudi Tilen Novak, izredno lep uspeh in napoved, da na Dolenjce kaže računati tudi v naslednjih sezonah.

Zgodba o novem bleščečem uspehu NTK Krka Novo mesto se je pravzaprav začela pred dvema letoma, ko se je predsednik Tomaž Kralj s kolegi odločil v najzahtevnejšo državno ligo ob prvi poslati še drugo ekipo, v kateri sta se kalila in prekalila predvsem sedanja zvezdnika Cvetko in Hribar.

O tej odločitvi nekdanji igralec in nekdanji predsednik novomeškega kluba ter aktualni predsednik slovenske namiznoteniške zveze Marjan Hribar pravi: "Predsednik NTK Krka Tomaž Kralj je bil pred dvema letoma vizionar, predvsem pa je zaupal mladim. Tako lahko rečem, da je podpisan pod zgodbo o četrtem velikem uspehu NTK Krka, tokrat v odlični režiji Cvetka, Hribarja in Karkovića, Novak pa je svoje k uspehu dodal v prvi tekmi. Kralju je uspelo ob velikem osebnem odrekanju in predanem delu za klub. Ne pozabimo, da je pod njegovim vodstvom tudi letos uspel veliki mednarodni dogodek na Otočcu, ki se ga je udeležilo 340 igralk in igralcev iz vsega sveta."

Po zmagi v dolenjskem namiznoteniškem centru Drgančevje in novem naslovu državnega prvaka pa je bil zadovoljen tudi predsednik NTK Krka Tomaž Kralj: "Vodstvo kluba je verjelo v končno zmago, prav tako igralci, ki so garali in zdržali nekatere nepričakovane pritiske. NTK Krka je velik klub, ki zna osvajati trofeje. Skratka, vse smo zdržali in zasluženo postali prvaki. Ne, ne bomo se kopali v soju žarometov, pač pa imamo v mislih novo sezono. Že jutri (včeraj, op. p.) se sestane vodstvo kluba, da oceni letošnjo sezono in se pripravi na organizacijo jesenskega velikega mednarodnega turnirja na Otočcu, kjer bodo igrali nekateri najboljši mladi iz vsega sveta. Skratka, iskrene čestitke ekipi, ki je v treh finalnih bojih dokazala svojo zrelost."

Krka – Fužinar Interdiskont 5:2
Hribar – Horvat 3:0, Cvetko – Petrovčič 3:0, Karković – Jamšek 3:1, Cvetko – Horvat 2:3, Hribar – Jamšek 3:1, Karković – Petrovčič 2:3, Cvetko – Jamšek 3:0

Članki iz rubrike