Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 24.05.2017 17:32:10

Bodo Romunke še lažji zalogaj kot Slovakinje?

Barbara Fidel bo spet odprla tekmo.
Stane Kadunc
Danes zvečer v zadnjem delu tretjega dne prvenstva pri dekletih tu v Dettenheimu, bosta na sporedu še zadnji dve tekmi v rednem delu prvenstva.

Na zadnjih štirih stezah bo veliki jugo derbi med Hrvaticami in Srbkinjami. Ta tekma je pomembna tudi za nas, saj bo zmagovalna ekipa morebitni nasprotnik Slovenije v polfinalu, seveda če bosta obe ekipi uspešni v četrtfinalu.

Na prvih štirih stezah pa bo tekma med našimi igralkami in Romunkami. Še pred dvema letoma je bila to zelo spoštovanja vredna ekipa. Toda romunsko reprezentanco sta zapustili dve izkušenejši igralki, kar je seveda že velik minus za tako osiromašeno reprezentanco. Še največja izguba je odhod njihove v zadnjih letih najboljše igralke Ioane Vaidahazan, ki je pred dobrega pol leta postala mamica. Romunke se tako težko merijo z najboljšimi, zato je razumljivo, da so v prvem krogu izgubile tudi s Slovakinjami, ki imajo sicer samo eno izvrstno igralko, Katarino Valigurovo.

Za samo tekmo bi lahko rekli, da ni samo priprava na Italijo in četrtfinale, ampak imamo že v mislih tudi polfinale. Trener Lado Gobec bo tekmo začel v standardni postavi. Prvi par bosta sestavljali Anja Kozmus in Barbara Fidel, drugi par bo nastopil v sestavi Rada Savič in Eva Sajko, od katere danes pričakujemo že veliko več kot na prvih tekmah, ko se je še ogrevala, zadnji par pa sestavljata Brigita Strelec in Nada Savič. Po vsej verjetnosti bosta priložnost dobili tudi dve rezervi. Med rezervami imamo sicer tri igralke, Petro Bašek, Ireno Mejač in Patricijo Bizjak. Slednja še ni okusila slasti igranja na članskih prvenstvih, zato lahko pričakujemo, da bo danes dobila priložnost.

Trener Gobec je pred tekmo dejal: "Seveda smo veliki favoriti, toda to bodo punce morale dokazati tudi na stezah. Vsako popuščanje in podcenjevanje nas lahko drago stane. Zato bomo začeli s standardno postavo."

Kapetanka ekipe in najizkušenejša članica ekipe Brigita Strelec, sicer Ptujčanka, ki je vrsto let igrala v Celju in sedaj igra in trenira v Kranju, je pred tekmo dejala: "Igrale bomo v standardni postavi. Vse se bomo močno potrudile, da tekmo hitro pripeljemo v varen pristan, saj bomo tako lahko lažje dali v igro tudi dve rezervi. Smo optimistke in pričakujemo spet zelo spodoben rezultat."

Članki iz rubrike