Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 23.05.2017 14:52:15

Nemci so se izvlekli v zaključku

Primož Pintarič je s svojim nastopom in vodenjem odlično odprl sezono Ograjce.
psno
Slovenski kegljači so bili pred SP v Dettenheimu pred zmago, a so se favorizirani Nemci ob koncu vendarle rešili.

Torkovo jutro v Nemčiji se je začelo z dvema velikima derbijema istočasno. Na prvih štirih stezah so se pomerili Slovaki in Srbi, na zadnjih štirih stezah pa naša reprezentanca z domačo nemško. Tribune so bile polne in navijanje je bilo izredno ognjevito s številnimi bobni.

Trener Robi Blaha je postavil ekipo tako, kot je napovedal. Janže Lužan in Primož Pintarič sta izvrstno odprla tekmo. Nemci so bili kar malce šokirani, saj so bili prepričani, da se bomo hitro vdali. Čeprav sta bila Nemca Weber in Reiser uspešnejša v igri na polno, sta oba naša igralca vse to pridno nadoknadila v čiščenju. Po dveh nizih sta bila že v manjši prednosti. V tretjem nizu pa je sledil nemški napad. Kranjčan Janže je imel na zunanji stezi kar veliko težav, toda v čiščenju se ujel in Weber mu ni dosti ušel, medtem ko se je razigral Reiser. Že na polno je imel na kontu kar 108 kegljev. Toda Pintarič mu je vseskozi sledil. Potem je Nemec prišel celo v serijo devetk v čiščenju, toda Primož je pametno odreagiral in rutinirano pospravljal v dveh metih. Na koncu ga je Pintarič celo ujel, toda nasprotnik je z dvema devetkama zaključil na 198 kegljih, toda kljub je Primož izgubil le za 11 kegljev. V zadnjem nizu pa je sledil protinapad z naše strani. Lužan je končal ta niz s 176 keglji, Primož pa je zbral le dva manj. Na koncu je Lužan podrl 637, Pintarič pa kar 678 kegljev, kar je njegov rekord v reprezentanci. Tako smo povedli z 2:0 in imeli 24 kegljev prednosti.

Izredno razburljiva pa sta bila naslednja dvoboja, ki sta bila odločena v zadnjem metu. Aleš Blaž je takrat uspel podreti sedem kegljev in dobiti dvoboj za en kegelj. Veliko smolo pa je imel Blaž Čerin, ki je imel na koncu vezano pozicijo treh kegljev. Potreboval je vse tri, da dobi točko, toda na veliko veselje domačih zadel le enega. Kakšen milimeterček nas je tako delil do velikega uspeha, saj bi imeli tako zagotovljen najmanj remi.

V zadnjem paru pa sta nastopila še Davor Sobočan in Uroš Stoklas. Oba sta uspešno zadrževala položaj v tekmi, čeprav je Stoklas v polno močno zaostajal za Schneiderjem, vendar ga je v čiščenju uspel pokriti. Verjetno dokončen razplet v nemško korist je prišel v zaključku drugega niza, kjer sta oba naša igralca imela obilo smole. V predzadnjem metu je Kranjčan Davor odlično vrgel, toda padla je osmica, deveti kegelj pa ni želel pasti. Če bi, bi imel še en met na polno ter tako povedel z 2:0 in rešitve za Hoffmana ne bi bilo več. Podobno pa se je v zadnjem metu zgodilo tudi Stoklasu ki je tako dobil le pol točke. V zaključku pa je sledila velika ofenziva obeh Nemcev. Ti so ob koncu tretjega niza prvič tudi povedli v kegljih. Čeprav sta oba naša v zadnjem nizu zelo dobro odigrala, pa sta Nemca po zaslugi odlične igre na polno prišla do vrhunskih rezultatov (182 in 166) in zmaga je vendarle ostala doma.

V našem taboru je bilo videti obilo razočaranja, saj smo ob vrhunskem ekipnem rezultatu (3831) ostali brez točk. Kljub porazu pa smo si dokončno zagotovili četrtfinale, medtem ko bodo Nemci morali še garati proti Romunom. V skupini bomo najmanj drugi, lahko pa smo še tudi prvi.

Trener Robi Blaha je po tekmi kar nekoliko razočarano dejal: "Kako naj bom vesel. Imeli smo jih in fantje so odigrali maksimalno. Morda sem celo jaz nekoliko kriv za poraz. Ne bi se smel pustiti prepričati Stoklasu in ga dati v zadnji par. Lahko pa sem zadovoljen s pristopom in tudi garanjem na stezah. Toda to žal nič ne šteje. Pokopala nas je igra na polno, tu smo izgubili za 100 kegljev."

Sedaj nas v četrtek čakajo Estonci, potem pa bomo v miru čakali na razplet zadnje tekme.

Slovenija – Nemčija 3:5 (11,5:12,5; 3831:3875)
Janže Lužan – Mathias Weber 2:2 (637:632)
Primož Pintarič – Torsten Reiser 3:1 (678:659)
Blaž Čerin – Fabian Seitz 2:2 (611:612)
Aleš Blaž – Axel Schondelmaier 2:2 (648:647)
Davor Sobočan – Timo Hoffmann 2:2 (635:643)
Uroš Stoklas – Thomas Schneider 0,5:3,5 (622:682)

Članki iz rubrike