Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ob
ob
0 17.05.2017 15:06:54

Razlika v letih 124:55

Korošci (v ozadju: Horvat, Jamšek, Petrovčič, Poročnik) z navijači so šele drugo sezono med elito, zdaj pa že v boj za naslov državnega prvaka.
S prvima tekmama finala se bo danes začelo zadnje dejanje slovenskega ligaškega prvenstva.

V zadnjih letih je bila med finalistoma velika razlika in smo že v naprej lahko napovedali prvaka, a tokrat je stanje bistveno drugačno. Več kot jasno je, da aktualna državna prvaka, ki branita naslov, igralci Krke in igralke Mute, nista več prevladujoča. Nobeno presenečenje ne bo, če bosta v obeh ligah potrebna tretja dvoboja, kajti igra se na dve dobljeni tekmi, najpozneje do prihodnje srede pa bomo dobili državna prvaka.

Finale, danes ob 17. uri

Fužinar Interdiskont – Krka (moški), Arrigoni Izola – Muta (ženske); povratna dvoboja se igrata v soboto, 20. maja, ob 17. uri v Novem mestu oziroma na Muti, enako morebitna tretja dvoboja, ki bosta na sporedu v sredo, 24. maja, ob 17. uri.

Bolj zanimivo bo med fanti, pri katerih bo vse odvisno od dnevne forme, kajti na eni strani so »veterani« iz Koroške, na drugi pa mladci iz Dolenjske. Izkušeni, a navdahnjeni domačini v postavi Mitja Horvat, Janez Petrovčič in Darko Jamšek, ki skupaj štejejo kar 124 let (rezerva je Ožbej Poročnik), bodo poskušali osvojiti prvi naslov državnega prvaka. Toda to najbrž ne bo tako preprosto, čeprav Krka v svojih vrstah nima dveh igralcev, ki sta v preteklih letih kot za stavo osvajala naslove. Darko Jorgić je odšel v tujino, najboljši igralec lige Uroš Slatinšek pa je nepričakovano in za mnoge nerazumljivo tik pred končnico dobil odpoved v NTK Krka.

Toda tudi njunih naslednikov se ne sme podcenjevati, kajti mladeniči v postavi Tilen Novak, Peter Hribar in Tilen Cvetko (rezerva je njihov trener Neven Karković), ki v primerjavi s Fužinarjem Interdiskontom skupaj štejejo le 55 let, igrajo odlično. Na prvi tekmi na Ravnah so nekoliko bližje zmagi domačini, a le če bo Horvat uspel premagati vse tri igralce Krke. Potem bi Petrovčič in Jamšek morala osvojiti vsaj po točko, najverjetneje proti Novaku. Če pa Horvatu spodleti, potem bo zmaga bržkone šla v Novo mesto. Zanimivo bo tudi na tribunah, saj imajo domači veliko navijačev, prav tako se proti Koroški kljub zapletom v Krki odpravljajo številni njeni navijači.

Branilke naslova državnih prvakinj, Korošice, so tudi tokrat papirnate favoritinje, toda dvoboj s Primorkami bo zelo dramatičen in negotov. Ekipa Mute je namreč že v polfinalu skoraj izgubila z Letriko in jasno je, da so tudi Korošice ranljive, česar se zavedajo tudi v Arrigoniju. Če bo v svojem slogu zaigrala izkušena Jana Ludvik, ki je sposobna premagati vse tri Korošice, potem so Izolčanke zelo blizu vsaj domači zmagi. Težko je sicer pričakovati, da bo katera mlajša domača igralka (Lea Paulin, Katrina Sterchi in Urša Čokelj) lahko premagala prvo koroško trojico: Vesna Rojko, Zala Veronik, Nika Veronik, a vprašanje je, ali bodo Korošice sploh nastopile v popolni postavi.

Značke: namizni-tenis, šport

Članki iz rubrike