stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

sk
sk
0 15.05.2017 21:01:08

Iris in Tine do zlata in srebra

V Dettenheimu v Nemčiji se je začel dvotedenski festival kegljanja.

V soboto so na steze stopili dečki in deklice do štirinajst let, ki so se pomerili na posamičnemu pokalu. Pred začetkom, pa je svetovna zveza malce spremenila sam sistem tekmovanja. Prvi nastop je sicer kvalifikacijski in to za uvrstitev v posamični finale, ki je na sporedu naslednji dan in v katerega se uvrsti po osem najboljših mladih igralcev. Vendar pa je sam nastop štel tudi kot nastop v klasičnih mešanih dvojicah.
Novomeščanka Iris Zoran, ki bo v začetku oktobra napolnila šele štirinajst let, je odločno krenila v svoj nastop. Zelo dobro je odigrala je igrala v igri na polno. Potem pa je v igri na čiščenje to dopolnila z vrhunsko izvedbo. Na koncu je pristala pri izvrstnih 593 kegljih. S tem rezultatom pa je bila daleč pred vsemi dekleti. Še najbližje ji je bila Italijanka Gasserjeva, ki je zaostala 26 kegljev. S tem pa se je našim odpiral tudi vrhunski rezultat v dvojicah. Postojnčan Tine Vidmar ni bil toliko precizen. Na koncu je prišel do 548 kegljih. To pa je bilo vseeno dovolj, da sta naša igralca slavila zmago v mešanih klasičnih dvojicah. Dodajmo le toliko, da je najboljši rezultat pri fantih imel domačin Meinunger, ki je podrl en kegelj manj od naše Iris.
Že popoldne pa so bile vsi nastopajoči ponovno na stezah. Na sporedu so bile tandem dvojicah, kjer tekmovalca izmenjaje imata na voljo lučaje. Nastopili so na štirih stezah in vrgli vsakič po 15 metov na polno in 15 metov na čiščenje. Tudi v tej konkurenci sta se tako Iris kot tudi Tine dobro ujela in tudi dopolnjevala. V začetku zadnje serije sta ušla Srba, ki sta na koncu zanesljivo prišla do prvega mesta. Ogorčen boj za preostali medalji pa se je odvijal med Hrvatoma, Madžaroma ter našima igralcema. V odločilnem trenutku sta imela naša mlada igralca največ zbranosti in sta si priborila še drugo odličje, tokrat srebro. S kegljem zaostanka pa sta bila tretja Madžara.
Uvodni dan je tako minil v odličnem ambientu in tudi po naših notah, seveda po zaslugi male skromne Dolenjke Iris in pa simpatičnega mladega Notranjca Tineta z osvojitvijo zlata in srebra.
S finalnimi nastopi v posamični konkurenci se je končal 5. svetovni pokal za dečke in deklice. Iz našega tabora je na steze najprej stopil Postojnčan Tine Vidmar. Svoj nastop je opravil na podobnem nivoju kot prvi dan. Končal je pri 533 kegljih. To je bilo dovolj za šesto mesto. Enako pa mu je pripadlo še v kombinaciji. Sicer pa se je pri vseh poznalo, da še niso vajeni tako hudega ritma, kot so trije nastopi v enem samem dobrem dnevu. To se je seveda tudi poznalo na rezultatih.
Potem pa je nastopila še naša Iris Zoran. Tudi pri njej se je videla utrujenost, kar se je še močno poznalo v igri na polno. Njenih 542 kegljev pa je pomenilo šesto mesto med posameznicami. Kljub vsemu pa je bil ta nastop dovolj da je zadržala vodilno mesto v kombinaciji, kjer je bila za pet kegljev bila uspešnejša od velikega presenečenja tega pokala, Italijanke Lise Gasser in tako osvojila še eno zlato odličje. S tem pa je postala naj uspešnejša igralka pri deklicah z dvema zlatima in eno srebrno medaljo. Prva med posameznicami pa je bila Madžarka Hegeduseva, ki je podrla 577 kegljev.


Po razglasitvah in po novi Zdravljici, smo uspeli dobiti trenerja Iztoka Kovača, ki je prešerno nasmejan dejal: "Seveda sem več kot samo zadovoljen. Nisem računal na takšen izplen. Res sem v četrtek po zadnjem treningu in tik pred odhodom moral razvedriti Iris, ko sem ji dejal, sedaj pa greva v Nemčijo po zlato. Sedaj pa imamo še dosti več. Res odličen je bil njen prvi nastop. No sedaj pa me čakajo mladinke, kjer si tudi želimo uspeha." Potem pa je besedo dobila še naša junakinja, prva Dolenjka, ki ji je uspelo priti v tej starostni kategoriji do reprezentance. Iris je presrečna dejala: "Seveda sem vesela. Niti pomisliti nisem upala, da bi mi lahko kaj takega uspelo. Za mene je bilo že velikanski uspeh, da sem sploh lahko prišla v Nemčijo. Sedaj pa to… Hvala vsem, ki so mi pomagali do teh rezultatov."
KONČNI VRSTNI RED V KLASIČNIH DVOJICAH: 1. Slovenija – Iris Zoran (593) + Tine Vidmar (548) 1141, 2. Nemčija 1133, 3. Madžarska 1130; KONČNI VRSTNI RED V TANDEM DVOJICAH: 1. Srbija 604, 2. Slovenija 570, 3. Madžarska 569; KOMBINACIJA - deklice: 1. Iris Zoran (Slo) 1135, 2. Lisa Gasser (Ita) 1130, 3. Timea Hegedus (Mad) 1128

 


Galerija
Značke: kegljanje, dettenheim

Članki iz rubrike