oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

zlato drevo Svet24.si

Ko v sebi najdete srečo in moč, lahko naredite ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Je Pečnik načrtno zapeljal ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

sk
sk
0 12.05.2017 19:46:51

Uspešni niz nadaljevati s kolajnami

Iris Zoran in Tine Vidmar
psno
Vsako leto je druga polovica maja namenjena kegljaškim svetovnim prvenstvom. Letos bo vsa pozornost namenjena Nemčiji oziroma Dettenheimu.

Gre za mestece, ki leži nekje na polovici poti med Augsburgom in Nürnbergom. Sobota in nedelja bosta namenjena tekmovanju v konkurenci do 14 let. Na 5. svetovnem pokalu se bodo tako pri deklicah kot pri dečkih pomerili posamezniki v starosti do 14 let. V soboto bodo morali vsi opraviti po dva nastopa. Dopoldne bodo imeli na sporedu kvalifikacije, iz katerih se najboljših osem uvrsti v jutrišnji finale, kjer bo finalni nastop veljal za uvrstitev v posamični konkurenci, seštevek z uvodnim nastopom pa še v kombinaciji. V soboto popoldne pa bodo vsi nastopili tudi v mešanih dvojicah.

Trener naše mladinske ženske reprezentance Iztok Kovač iz Pivke bo vodil tudi našo najmlajšo predstavnico. Po vseh izbirnih tekmovanjih in tudi državnem prvenstvu se je odločil za Iris Zoran, članico Krke iz Novega Mesta, ki bo v oktobru napolnila štirinajst let. Pri mladincih pa imamo v vlogi trenerja novo ime, to bo nekdanji odlični reprezentant Zdravko Štrukelj. Domžalčan, ki sicer še vedno aktivno nastopa, je v Nemčijo pripeljal Postojnčana Tineta Vidmarja.

Pred začetkom tekmovanj je Štrukelj, ki je svoje zlate igralske čase preživel v Kranju pri Triglavu, dejal: "Za Tineta lahko rečem, da je v zadnjem času odlično nastopal, zato verjamem, da bo tudi v Nemčiji dobro odigral. Težko pa napovedujem, saj ne poznam konkurence. Verjamem pa, da se bo vse dobro končalo. Odkrito lahko rečem, da skupaj s Kovačem pričakujeva, da bi lahko naša mlada igralca prišla vsaj do enega odličja, ali posamičnega ali pa v paru. Vsi ti nastopi bodo zelo koristni tudi za pripravo mladincev pred začetkom svetovnega prvenstva."

Sicer pa bo Zdravko Štrukelj tako doživel ognjeni krst v trenerski karieri na takem velikem tekmovanju.

Članki iz rubrike