favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 22.04.2017 15:25:33

Bertoncelj in Belakova brez pravega boja za medalje na EP

Napoca, 22. aprila (STA) - Slovenski telovadec Sašo Bertoncelj je na evropskem prvenstvu v romunskem Cluj-Napoci v finalu na konju z ročaji osvojil šesto mesto, Teja Belak pa je bila sedma v finalu preskoka. EP se je za Slovenijo s tem končalo, saj sta bila Bertoncelj in Belakova edina slovenska finalista.

Bertoncelj je za svojo sestavo prejel oceno 13,433. Zmagal je Rus David Belavskij (15,100). Srebro je osvojil Madžar Krisztian Berki (14,900), bron pa Armenec Harutjun Merdinjan (14,833).

Bertoncelj na EP ostaja pri dveh medaljah, prvi bron je osvojil leta 2010 v Birminghamu, drugega pa leta 2014 v Sofiji.

"Kot sem si zamislil. No, skoraj tako. Vedel sem, da se mi lahko ta težava pojavi. Imel sem malo ponovitev vaje. Glede na razplet tekme sem vedel, da moram narediti težjo vajo. Rekel sem si, poženi. Zmanjkovalo mi je energije, mislil sem, da sem ga zadel, a so ramena ostala na napačni strani, da bi naredil seskok," je uvodoma povedal Bertoncelj.

Brez ovinkarjenja je povedal tudi, kaj je bil vzrok težave: "Pomanjkanje moči. Premalo sem bil pripravljen. Poizkusil sem. Vedno je razočaranje, ko ne osvojiš medalje, ki si jo želiš. Nimam si česa očitati, da sem se odločil za težjo vajo in napadel zmago."

Kljub temu je bilo pri Škofjeločanu nekaj grenkega priokusa. "Če bi bil seskok narejen, bi se pogovarjali o medalji, vprašanje bi bilo samo, kakšne barve."

"Vidim, ko se zadeve začnejo komplicirati. Videti je bilo, da je vprašanje, ali bo naredil do konca. Bilo je na meji. Ni kaj, se zgodi. Naredil je dobro vajo, zmanjkal je le zaključek. Medalja je bila blizu in daleč. Vsem, ki so danes nastopili, je bila blizu. V taki konkurenci se nimaš kaj igrati, zato je naredil težjo vajo," je dodal selektor moške reprezentance Sebastijan Piletič.

Pred tem je nastopila Teja Belak, ki je v finalu preskoka zasedla sedmo mesto z oceno 14,183 točke. Zmagala je komaj 16-letna Francozinja Coline Devillard (14,466), druga je bila mnogobojska prvakinja Britanka Elissa Downie (14,350), tretja pa Madžarka Boglarka Devai (14,316).



Belakova, ki danes praznuje 23. rojstni dan, je dosegla svojo tretjo najboljšo uvrstitev z EP. Lani v Bernu je bila šesta, najboljši rezultat pa ima z EP leta 2013 v Moskvi, ko je bila četrta. V finalu je nastopila še leta 2015 v Montpellierju, ko je končala na osmem mestu.

"Pri prvem skoku nisem pričakovala takšnega doskoka, glavo sem imela malo preveč nazaj in me je malo zabilo. Ocena je bila v redu, desetinko nižja kot v kvalifikacijah. Zadovoljna sem. Hitro si lahko s petega mesta na sedmem," je uvodoma dejala Belakova in v šali pripomnila: "Sedmega mesta še nimam."

"Nisem razočarana. Pričakovala sem, da medalje ne morem dobiti, edino, če bi se kateri ponesrečilo. Zadovoljna sem, da sem naredila, kar sem morala. Ta skoka sta za medaljo prelahka," je zatrdila Ljubljančanka.

Ko je čakala na končno oceno, ji je dvorana zapela "Vse najboljše" za rojstni dan in jo lepo presenetila: "Najprej nisem dojela. Nizozemski trener mi je rekel, da naj vstanem. Škoda, da niso prej rekli, mogoče bi dobila kakšno desetinko višjo oceno," je bila dobre volje Belakova.

"Ona je svoje naredila v redu. Razlike so bile majhne. Ne morem reči, da sem zadovoljen s sedmim mestom. Pričakovala sva več. Pokazalo se je, kako skupaj so punce. Madžarka je osvojila medaljo, pa Teje letos še ni premagala. Žal mi je, da jo je premagala tu. Z nastopom sem zadovoljen, z rezultatom pa ne," pa je nastopa Belakove pokomentiral selektor ženske reprezentance Andrej Mavrič.

Preostali Slovenci so EP v Cluju končali v kvalifikacijah. Tjaša Kysselef je bila deveta na preskoku. Lucija Hribar, debitantka na velikih tekmovanjih v članski konkurenci, je bila 47. Žiga Šilc je bil na koncu 22., Rok Klavora 28., oba sta tekmovala na parterju. Alen Dimic je bil na drogu 37. in na bradlji 58.

EP v Romuniji se bo končalo v nedeljo, ko so na sporedu še finali na bradlji, drogu in preskoku za telovadce ter parterju in gredi za telovadke.

Značke: gimnastika, ep

Članki iz rubrike