Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 22.04.2017 08:45:09

Teja Belak in Sašo Bertoncelj danes v finalu EP

Grega Wernig
Napoca, 22. aprila (STA) - Slovenska telovadca Teja Belak in Sašo Bertoncelj bosta danes nastopila v finalu evropskega prvenstva v športni gimnastiki v romunskem Cluj-Napoci. Belakova bo tekmovala na preskoku, Bertoncelj pa na konju z ročaji. Finali po orodjih se začnejo ob 12.30.

Bertoncelj je bil v kvalifikacijah tretji, danes pa bo lovil svojo tretjo kolajno na EP. Do zdaj je osvojil dve medalji, prvo leta 2010 v Birminghamu, drugo pa leta 2014 v Sofiji, obakrat je bil bronast. Njegova želja, kakor tudi slovenske ekipe, je novo odličje.

"Zadovoljila me bo medalja. Pa to ne pomeni, da jo napovedujem. Vem, da sodim v ožji krog kandidatov za odličje. Kar ne pomeni, da mi bo kaj lažje. Treba bo vajo narediti lepše kot v kvalifikacijah ali pa celo težjo različico," pravi Bertoncelj.


Belakova je v kvalifikacijah končala na petem mestu, a so bile razlike med tretje- in sedmouvrščeno zelo majhne.

Do zdaj je Ljubljančanka najboljšo uvrstitev na velikih tekmovanjih dosegla leta 2013, ko je bila v Moskvi četrta. V finalih je tekmovala še leta 2015 v Montpellierju, ko je bila osma, in lani v Bernu, ko je končala na šestem mestu.

Kot sama pravi, možnosti za kolajno nima, želi le opraviti oba skoka po najboljših močeh. "Seveda si želim izboljšati najboljšo uvrstitev do zdaj, četrto mesto. Ampak, če ni realno, ni realno. Naredila bom najboljše, kar znam, kaj bo prineslo, bomo videli. Lahko sem četrta, lahko sem osma," pravi Belakova.

Značke: gimnastika, ep

Članki iz rubrike