Mobilna verzija
Peter Poles in Tara Zupančič Odkrito.si

Druga sezona šova Zvezde plešejo: Svet bi bil ...

MaticKolenc_IndiraEkic Svet24.si

Po koncu šova našla ljubezen!

brisače Svet24.si

Zdravju nevarni mikrobi na brisačah

gosposvetska cesta_prenova Svet24.si

Slaba novica za voznike: zaprta tudi Dalmatinova

2016-Spelman2 Najstnica.si

Modni kosi, ki jih moraš imeti v omari

alenka tetickovic Njena.si

Bolezen: Alenka Tetičkovič se počasi pobira

branko duric duro Njena.si

Kaj je počel Đuro z energično svetlolasko?

STA
STA

Teja Belak neobremenjena v sobotni finale preskoka

Teja Belak
Grega Wernig

Teja Belak se je v četrtek suvereno uvrstila v finale preskoka na evropskem prvenstvu v športni gimnastiki v Romuniji, finalni nastop jo čaka v soboto popoldan. Kot sama pravi, možnosti za medaljo nima, želi si še enkrat narediti oba skoka po svojih najboljših močeh.

"Kot sem rekla že včeraj, sem zadovoljna, da mi je uspelo. Napake so pri doskokih, kaj drugega nimam za reči," se je po prespani noči na kvalifikacijski nastop ozrla Belakova.

V kvalifikacijah je končala na petem mestu z oceno 14,217, a je za tretjeuvrščeno Francozinjo Coline Devillard (14, 267) zaostala 50 tisočink. Vmes je bila Madžarka Boglarka Devai (14,233), čisto blizu sta bili tudi šesta Madžarka Zsofia Kovacs (14,175) in Rusinja Angelina Melnikova (14,166). Najboljši v kvalifikacijah sta bili Britanka Elissa Downie (14,433) in Rusinja Marija Paseka (14,412).

Slab dan po prvem nastopu v Cluju je Belakova priznala, da je imela tremo, ki se jo je zdaj znebila. "Vedela sem, da moram narediti in bo dovolj. Včasih sem imela težave s tem, ko sem vedela, da je treba samo narediti. Uspelo mi je. Jutri bom šla sproščeno. Realnih možnosti za medaljo nimam. Z ničemer se ne obremenjujem. Skušala bom čim lepše skočiti. In bo kar bo," pravi Ljubljančanka.

Do zdaj je najboljšo uvrstitev na velikih tekmovanjih zabeležila leta 2013, ko je bila v Moskvi četrta. V finalih je tekmovala še leta 2015 v Montpellierju, ko je bila osma, in lani v Bernu, ko je končala na šestem mestu.

Priložnost za nov rezultatski mejnik bo imela v soboto, čeprav opozarja, da bo do njega prišla težko. "Seveda si želim izboljšati najboljšo uvrstitev do zdaj, četrto mesto. Ampak, če ni realno, ni realno. Naredila bom najboljše kar znam, kaj bo prineslo, bomo videli. Lahko sem četrta, lahko sem osma, glede na to, kako blizu smo bile v kvalifikacijah. Nič ne pričakujem, samo da čim bolje naredim," napoveduje najboljša slovenska telovadka zadnjih let, ki je lani nastopila tudi na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru.

Značke: gimnastika , ep