Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 19.04.2017 19:08:53

Bertoncelj drugi po dveh tretjinah kvalifikacij (dopolnjeno)

Grega Wernig
Napoca, 19. aprila (STA) - Slovenski telovadec Sašo Bertoncelj je dveh tretjinah kvalifikacij na evropskem prvenstvu v Cluju na drugem mestu in bo z veliko verjetnostjo končal med osmerico, ki bo v soboto nastopila v finalu na konju z ročaji. Preostali Slovenci niso bili tako uspešni.

Bertoncelj je za svojo sestavo prejel oceno 14,733, pred njim je le Madžar Krisztian Berki. Brez finala so ostali Alen Dimic na bradlji in drogu ter Žiga Šilc in Rok Klavora na parterju. Šilc je za vajo dobil oceno 13,700, Klavora 13,633, kar bo premalo za finale. Dimic je padel z obeh orodij, na drogu je končal z oceno 12,700, na bradlji pa prav tako 12,700. Končne uvrstitve bodo znane zvečer.

"Zelo sem zadovoljen. Ne bom rekel, da je bila to ena najlepših vaj. To je bila tretja tekma, po dveh velikih, groznih napakah na svetovnih pokalih sem vajo naredil. Ob seskoku sem vedel, da je bilo to dovolj za finale," je zadovoljno začel Bertoncelj, ki je ob seskoku stisnil pesti v znak zadovoljstva ter se objel s trenerjem in selektorjem Sebastijanom Piletičem.

"Cela vaja je bila, mogoče za zunanjega opazovalca ni bila tako grozna, nestabilna. Skozi celo vajo sem iskal samozavest. Dvakrat sem razširil noge, ker sem se ustrašil, da bom padel dol, naredil napako," je nadaljeval Škofjeločan, zadnji slovenski dobitnik medalje, ko je bil v Sofiji leta 2014 bronast.

Do konca kvalifikacij je še ena skupina oziroma 40 telovadcev na konju z ročaji, toda Bertoncelj verjame, da ga ne bodo izrinili iz finala. Sam je naštel še pet telovadcev, ki so lahko konkurenčni. "Mislim, da za finale ne bo težav, ocena je dovolj visoka. Redki so sposobni to preseči. Kakšen se bo še našel. Z velikim užitkom bom spremljal preostanek kvalifikacij," je zaključil.


Od obeh slovenskih predstavnikov na parterju bo na koncu višje uvrščen Šilc, oba pa bosta verjetno od finala precej oddaljena. "Vaja je bila še kar solidna. Znam narediti bolj čisto. Skoke sem naredil, kot jih znam, narejeni so bili korektno. Doskoki so bili šibka točka. Ker imam malenkost lažjo vajo, ni prostora za take napakice. Nasploh sem se počutil zelo sproščeno," je razložil Šilc, ki predvideva, da bo na koncu končal okrog 20. mesta. "Deveto ali 30. mesto mi nič ne pomeni, finale ali pa nič," je dodal.

Slabe volje je bil po nastopu Klavora, ki je upal, da bo po treh EP, ko je bil na koncu prva rezerva, v četrto le ujel mesto med osmerico. Po lanski sezoni, ko je zmagal svetovni pokal na parterju, je to upravičeno pričakoval, toda v Cluju se mu ni izšlo.

"Definitivno ni bil moj dan, to smo videli po oceni, ki je nizka. Nisem prišel sem po 20. ali 30. mesto, ampak po finale. Nisem se počutil tako dobro, kot se običajno. To se je videlo, iz diagonale v diagonalo sem delal napake, ki jih običajno ne delam. EP je za mano, čim prej ga je treba pozabiti, sledijo svetovni pokali," je bil razočaran Klavora, ki je pred EP nastopil le enkrat, pa še to na mednarodni tekmi v Ukrajini, saj je bil prej poškodovan.

"Manjkajo mi tekme. Ime sem samo eno. Poškodba mi je vzela slaba dva tedna. Mogoče sem bil malo slabše pripravljen, ampak še vedno zelo dobro. Treba je prespati. Vsaj ne bom prva rezerva, kot sem bil do zdaj že trikrat," je pripomnil Klavora.

Najbolj je bil slabe volje Dimic, ki je tako na bradlji kot na drogu do padca z orodja zelo dobro telovadil. Velike tekme mu niso usojene, je dejal in dodal: "Žal mi je ... Dobro mi je šlo do padca. Žal mi je nove zapravljene priložnosti."

Značke: gimnastika, ep

Članki iz rubrike