mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 15.04.2017 07:59:37

Ritmičarke na 30. MTM za mnogobojsko krono Narodnega doma

Klub za ritmično gimnastiko Narodni dom Ljubljana bo danes in v nedeljo v Gimnastičnem centru Ljubljana priredil jubilejno, 30. tekmovanje MTM Narodni dom. V Ljubljani se je zbralo blizu 150 tekmovalk iz 18 držav, organizatorji od Slovenk v odsotnosti poškodovane Špele Kratochwill največ stavijo na Ajo Jerman, Aleksandro Podgoršek in Anjo Tomazin.

V slovenskem taboru jo je ekipi nekoliko zagodla poškodba večkratne državne prvakinje Kratochwillove, ki ima težave s stopalom, a ne glede na to se bodo z mednarodno elito pogumno spopadle Aja Jerman, Aleksandra Podgoršek, Anja Tomazin, Iza Gašperšič, Iza Zorec in Nina Vidmar, ki predstavljajo prihodnost tega športa pri nas.


Slovenke bodo imele močne tekmice iz tujine, mlade tekmovalke, ki pa so po menjavi generacij po OI v Riu na uvodnih svetovnih pokalih že krojile svetovni vrh. Iz "valilnice talentov" Rusije, ki v ritmični gimnastiki drži popolno prevlado na olimpijskih igrah, svetovnih in evropskih prvenstvih, je organizatorjem uspelo pripeljati nekaj novih imen, ki bodo v novem olimpijskem ciklu ob slovesu prvih zvezd Ria 2016 Margarite Mamun in Jane Kudrjavceve brez dvoma krojila vrh. Prvo ime bo Marija Sergejeva, lanska mladinska evropska prvakinja iz Holona, nad katero v članski konkurenci bdi trenerka olimpijske prvakinje Mamunove, Amina Zaripova.

Nastopi se bodo začeli danes s tekmo kadetinj ob 9. uri, ob 10.15 nadaljujejo mladinke, ob 14.40 pa bo slovesno odprtje. Po krajši slovesnosti bo ob 15.30 sledila še atraktivna tekma v članski kategoriji, najboljše se bodo za zmago pomerile ob 18. uri. V nedeljo bodo sledili še finalni nastopi najboljših s posameznimi rekviziti ter tekma mlajših kategorij.

Članki iz rubrike