profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

sk
sk
0 07.04.2017 20:38:03

V prednosti Strelčeva in neuničljivi Kirbiš

Strelčeva je na dobri poti, da osvoji naslov prvakinje v kombinaciji.
psno
V soboto in nedeljo se bo zaključilo letošnje člansko kegljaško DP v kombinaciji in posamezno.

Ženske so svoja prva dva nastopa opravile v Cerknici in v Zagorju. Na kegljišču Bresta v Cerknici je fantastičen nastop uspel Celjanki Nadi Savič, ki je končala pri 633 podrtih kegljih. Nabrala si je kar 36 kegljev prednosti pred domačinko Petro Bašek. Toda v Zagorju je naša reprezentantka odigrala zelo slabo in podrla skoraj sto kegljev manj. V skupnem seštevku je zdrsnila na tretje mesto. Kljub vsemu pa še ostaja v igri za naslov v kombinaciji, kamor šteje rezultat iz osmine finala, ki bo v njenem Celju. Na vrh po dveh tretjinah pa se je prebila Brigita Strelec, ki je bila daleč najboljša v Zagorju, kjer je podrla lepih 616 kegljev.

Prva dva nastopa pa sta dala tudi šestnajsterico igralk, ki se bodo jutri (sobota) pomerili v dvobojih na izpadanje. Ti bodo od desetih dopoldne potekali na kegljišču Golovec v Celju. Takoj za končanimi tekmami osmine finala bodo na sporedu tekme četrtfinala, še pred njimi pa bo razglasitev v DP v kombinaciji. Zmagovalke teh srečanj pa bodo v nedeljo igrale na Prevaljah, kjer se bodo dvoboji začeli ob dveh popoldne, ob štirih pa bo finale za naslov posamične prvakinje. Najzanimivejša dvoboja osmine finala pa bosta med Ireno Mejač in Rado Savič ter Barbaro Fidel (prva dva nastopa je opravila slabo) in Petro Bašek.

Člani so svoja prva dva nastopa opravili na za večino igralcev bolj neznanih kegljiščih v Črnomlju in Trbovljah. Na kegljišču Bele krajine je bil najboljši neuničljivi veteran Franc Kirbiš, ki je letos igral v dresu Konjic. Na koncu se je zaustavil na odličnih 640 podrtih kegljih. Le pet kegljev manj je podrl Ljubljančan Primož Pintarič. Štajerska legenda kegljanja je dobro opravila tudi nastop v Trbovljah in je po dveh tretjinah prvenstva v vodstvu. Z najboljšim rezultatom na kegljišču Rudarja, 625 keglji, se je na drugo mesto v kombinaciji prebil Kranjčan Janže Lužan, sicer član aktualnih prvakov Calcita iz Kamnika, kluba, ki bo najbolj množično zastopan na tekmah osmine finala, ki bodo ravno tako v Celju z začetkom ob deseti uri. Tudi tam bo kar nekaj zelo zanimivih dvobojev. V ospredju zanimanja bo seveda dvoboj med Kirbišem in Mahkovicem, sicer najboljšim igralcem pravkar končane lige, ki se je komaj uspel uvrstiti v zaključne dvoboje za posamezno prvenstvo. Veliko ognja pa bo tudi v dvoboju med Damjanom Hafnarjem in Alešem Blažem ter med Markom Omanom in Matejem Lepejem. Nedeljska polfinala se začneta ob treh popoldne na Prevaljah, finale moškega posamičnega prvenstva pa bo takoj zatem.

Tako se nam v Celju in na Prevaljah ponuja lep dvodnevni program kvalitetnega kegljanja. Po zaključku prvenstva pa bosta reprezentančna trenerja Lado Gobec in Robi Blaha lahko začela s pripravami kandidatov za svetovno prvenstvo v Dettenheimu v Nemčiji, ki se začenja čez mesec in pol.

Kombinacija po dveh od treh nastopov
Članice
1. B. Strelec (Triglav) 1190
2. P. Bašek (Brest) 1173
3. N. Savič (Celje) 1170
4. N. Živkovič (Kamnik) 1163
5. P. Bizjak (Celje) 1163
6. T. Kokalj (Kamnik) 1142
7. L. Lisjak (Adria) 1133
8. R. Savič (Celje) 1131
Člani
1. F. Kirbiš (Konjice) 1255
2. J. Lužan 1250
3. M. Oman 1236
4. D. Hafnar (vsi Calcit) 1221
5. M. Jenko (Siliko) 1209
6. M. Bortek (Gorica) 1207
7. P. Pintarič (Ograjca) 1203
8. D. Ogrizek (Proteus) 1200

Članki iz rubrike