kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 05.04.2017 07:59:05

Mok: Glasovanje o OI 2024 morda ne bo v Limi

Mednarodni olimpijski komite naj bi se hitro odločil, ali bo zamenjal mesto, ki bo gostilo kongres, na katerem bodo izbirali prireditelja olimpijskih iger 2024, je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal neimenovani vir v vrhu Moka. Kongres bi septembra moral gostiti Peru, a ima številne težave.

Predstavnika Moka so v torek pripotovali v perujsko prestolnico Limo, kjer bodo ugotavljali, ali mesto lahko 13. septembra gosti kongres, na katerem bodo izbrali prireditelja OI 2024. Kandidata sta Pariz in Los Angeles.

Vodstvo Moka skrbi odnos med olimpijskim komitejem Peruja in vlado, organizacijski zadržki, pa tudi nedavne poplave in zemeljski plazovi.



Če Mok ne bi mogel organizirati kongresa v Limi, bi lahko za nadomestno prizorišče izbral svoje prostore v Lozani. Toda soseda Švice je Francija, če bi Mok preselil kongres v Lozano, bi tako lahko prišlo do nestrinjanj in obtožb, menijo v Moku.

Predsednik Moka Thomas Bach je za AFP potrdil, da bo krovna olimpijska zveza Peruju namenila 600.000 dolarjev denarne pomoči. "Olimpijsko gibanje želi pomagati pri rekonstrukciji države in pri pomoči ljudem. Manjka vode, hrane, državi je treba pomagati na vseh ravneh, zato želi olimpijsko gibanje pomagati," je povedal Bach.

Značke: olimpizem, sta

Članki iz rubrike