reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 04.04.2017 20:50:29

Goljufala je! TV gledalec poklical sodnike in ji vzel veliko zmago ter pol MILIJONA dolarjev!?

Resnično ena najbolj neverjetnih športnih zgodb vseh časov.

Razplet gol turnirja elitnega razreda (tako imenovani major) je bil že sam po sebi dramatičen. Zmagala bi ameriška lepotica, zvezdnica Lexi Thompson, toda sodniki so jo kaznovali s štirimi udarci pribitka in prestižen naslov je šel v roke južne Korejke. Ryu So Yeon. Če pa vemo, kako so sodniki do kazni prišli, zgodba postane več kot bizarna. 

Ko je Thompsonova nameščala žogico za odločilen udarec in zadela, nihče ni opazil nepravilnosti. No, nihče razen neznanega zanesenjaka, ki je turnir spremljal po televiziji in je bi prepričan, da je Američanka nadaljevala z napačnega mesta. Namesto da bi se drl v ekran, kot to gledalci počnemo ponavadi, pa je naredil nekaj povsem drugega.

Poklical je na turnir, dobil odgovorne in jih pripravil do tega, da so pogledali posnetek. Ter ugotovili, da je res prišlo do kršitve. "Se šalite? To je absurdno," se je hudovala Thompsonova, ko so ji naknadno dodelili kazen. A zelo stara pravila tega elitnega športa dopuščajo tudi tovrstno posredovanje gledalcev, čeprav je bilo sprva seveda namenjeno le tistim prisotnim.

Thompsonova je ostala brez drugega največjega turnirja v karieri in pol milijona dolarjev nagrade, na družabnih omrežjih pa zlila ves žolč na preveč natančnega gledalca. Zanimivo, ni prvič, da so sodniki upoštevali klic po telefonu nekoga, ki je zadevo gledal po televiziji. Je pa prvič, da je tak  klic neposredno odločil zmagovalca (oziroma zmagovalko) turnirja.    

Značke: golf, gledalec, thomas

Članki iz rubrike