Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

rp
rp
0 03.04.2017 17:42:45

Slovenski balinarski kvartet za italijansko krono

Dejan Tonejc (levo) in Jure Kozjek z Anžetom in Erik Petričem v boj za naslov v serie A.
Simon Maljevac (BZS)
Medtem ko smo v Sloveniji, Franciji in na Hrvaškem že dobili nove klubske balinarske prvake, bo ime novega italijanskega prvaka znano ta konec tedna.

Že pred tedni so se novega naslova klubskih državnih prvakov v moški konkurenci veselili balinarji škofjeloške Trate, v Franciji pa je v finalnem obračunu Saint Vulbas, ki ga v evropskem pokalu čaka dvoboj s kobjeglavskim Hrastom, po pravi drami ugnal Cro Lyon.

V soboto se je zaključilo tudi hrvaško prvenstvo, v katerem je zmagovalni pokal dvignila zasedba zagrebškega Zrinjevca, ki je v drugem delu sezone nanizala serijo zmag. O drugem mestu je odločal zadnji krog, v katerem je reški Vargon z zmago v lokalnem derbiju proti Marinićem za točko preskočil Pazin, ki je v istrskem derbiju na gostovanju klonil proti Istri iz Poreča. Eden izmed nosilcev igre moštva iz Pazina, ki je v prvem delu sezone resno naskakovalo sam vrh, je bil tudi David Šircelj. Bistričan bo pomemben adut najboljše istrske zasedbe tudi v evropskem pokalu, v katerem za uvod čakata Pazin dvoboja s francoskim Aix Les Bainsom.

Končnica italijanskega prvenstva je po pričakovanjih postregla s številnimi dramatičnimi obračuni. V prvem polfinalu je La Perosina dvakrat premagala Pontese, za katerega so nastopali tudi Aleš Borčnik, Davor Janžič, Jasmin Čaušević, Gregor Sever in Jaka Kosirnik, medtem ko je v drugem polfinalnem dvoboju med BRB Ivreo in Borgonesejem o zmagovalcu odločil šele podaljšek tretje tekme. Jure Kozjek, Dejan Tonejc ter Anže in Erik Petrič so bili v vseh treh polfinalnih tekmah zelo razpoloženi in favoriziranim tekmecem iz Ivree povzročali obilo preglavic. Redni del odločilne tretje tekme se je zaključil z rezultatom 12:12 in o drugem finalistu je odločal podaljšek, v katerem je bil uspešnejši Borgonese. Tako bo imelo slovensko balinanje v velikem finalu, ki ga bo konec tedna gostil Chieri, kar štiri svoje predstavnike.

Članki iz rubrike