Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

tu
tu
0 31.03.2017 13:29:03

Goričanke ali Notranjke?

Naključje je hotelo, da se bo ligaški del v vseh treh ligah zaključil prav prvega aprila.

V najboljši moški ligi je na sporedu derbi najboljših slovenskih ekip v zadnjih letih, saj v Novem mestu gostuje Kema. Toda omenjeni derbi je v senci dvoboja, ki v prvi ženski ligi odloča o četrtem udeležencu končnice. V medsebojnem spopadu bosta v Novi Gorici o tem odločali ekipi Letrike in Logatca. Gostjam iz Notranjske bo lažje, saj ne smejo izgubiti, varovanke trenerja Miroslava Tokića pa morajo doseči vsaj minimalno zmago. Res je sicer, da imajo gostje ekipo bolj izenačenih igralk, a kljub temu je realno pričakovati zmago Nine Pavlin in soigralk, ki bi se morale v polfinalu pomeriti z aktualnimi državnimi prvakinjami iz Koroške.

Ostale tekme zadnjega ligaškega kroga ne odločajo o ničemer. Vodilna ekipa Mute, ki je v prejšnjem krogu utrpela še drugi poraz v tem prvenstvu, tokrat gosti Kemo in vse drugo razen zanesljive zmage Korošic bi bilo veliko presenečanje. Enako velja za spopad Jeseničank in Izolčank, saj so slednje velike favoritinje, o čemer so se pred tednom dni prepričale tudi aktualne prvakinje. Nekoliko bolj zanimivo bi lahko bilo na Kodeljevem, kjer pa so kljub vsemu izrazite favoritinje igralke iz Zaloga.

V moški ligi, kjer je vse že odločeno, je v ospredju veliki derbi dveh najboljših slovenskih ekip v zadnjih letih. Krka namreč na Dolenjskem gosti Kemo, s katero bo najverjetneje igrala tudi v finalu. Gostitelji, ki že dolgo časa niso izgubili v prvenstveni tekmi, so tudi tokrat favoriti, še zlasti če bodo nastopili v popolni postavi. Fužinar tokrat ne bo imel težjega dela za potrditev tretjega mesta. Na Galjevici lahko sicer tudi Olimpija osvoji kakšno točko, zmaga pa bo zanesljivo odšla na Koroško. Ljubljanski spopad med Kajuhom Slovanom in Ilirijo bi moral pripasti gostiteljem, Ilirija pa se bo najverjetneje poslovila od prvoligaške druščine. Nekoliko bolj izenačeno bi bilo lahko v Murski Soboti, kjer gostuje Arrigoni. Mladi Primorci sicer igrajo zelo dobro, toda zmaga bi morala ostati v Prekmurju. V Mengšu so gostitelji lažje, kot je bilo za pričakovati, klonili pred Mariborčani. Izkušeni domači igralci so uspeli osvojiti zgolj tri nize, kar je premalo. (ob)

Pari 18. (zadnjega) kroga v I. SNTL za moške (danes ob 17. uri): Krka – Kema Puconci, Olimpija – Fužinar Interdiskont, Sobota – Arrigoni Izola, Kajuh Slovan – Ilirija; že odigrano: Mengeš – ŽNTK Maribor 0:5 (Avbelj – Piljak 1:3, Jazbič – Črepnjak 1:3, Orešnik – Slodej 0:3, Jazbič – Piljak 1:3, Avbelj – Slodej 0:3); I. SNTL za ženske (danes ob 17. uri): Muta – Kema Puconci, Jesenice – Arigoni Izola, Kajuh Slovan – Vesna Zalog, Letrika – Logatec, prosta je ekipa Ptuja; II. SNTL za moške, 10. krog (danes ob 10. uri): Savinja – Vesna Zalog, PPK Rakek – Ptuj, Melamin Kočevje – Prebold, Križe – Fužinar Interdiskont II, Logatec – Muta; ob 16. uri: Melamin Kočevje – Ptuj, PPK Rakek – Prebold, Logatec – Fužinar Interdiskont II, Križe – Muta; II. SNTL za ženske, 6. krog (danes ob 10. uri): Sobota – Cirkovce, Preserje – Fužinar Interdiskont; ob 16. uri: Ljubljana – Fužinar Interdiskont; III. SNTL za moške, 8. krog (danes ob 10. uri): Gorica – Kajuh Slovan II, Krka II – Tempo Velenje, Metlika – Mengeš II; ob 16. uri: Gorica – Royal Beach Škofja Loka, Metlika – Tempo Velenje, Krka II – Mengeš II

Značke: namizni-tenis, sntl

Članki iz rubrike