stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Oste Bakal
Oste Bakal
0 24.03.2017 16:11:18

Na Ptuju in v Logatcu za končnico

Prvi igralec ligaških tekmovanj v Sloveniji, veteran Uroš Slatinšek je spet v polni formi pred začetkom končnice.
Oste Bakal
Kakor bolj se bliža konec ligaškega dela tekmovanja v obeh prvih ligah, vse manj je neznank in zanimivih dvobojev. Edina neznanka je v 1. ženski ligi, kjer še vedno ni znano, katera je četrta ekipa, ki bo igrala v končnici.

Medtem ko so pri fantih znani vsi polfinalisti končnice (Krka, Kema Puconci, Fužinar Interdiskont in ŽNTK Maribor), je pri ženskah, poleg trojice (Muta, Arrigoni Izola in Vesna Zalog), neznana še četrta udeleženka. Res je sicer, da so najbližje četrtemu mestu igralke Letrike iz Nove Gorice, možnosti imata tudi ekipi Logatca in Kajuh Slovana

Prav omenjeni ekipi tokrat v predzadnjem krogu igrata medsebojni dvoboj. V slabšem položaju so igralke z ljubljanskega Kodeljevega, saj bi jim le prepričljiva zmaga omogočila minimalno upanje, da bi po zadnjem krogu le zaigrale v končnici. To bo zelo težko, kajti realno je pričakovati, da bodo slavile Notranjke, ki bodo potem v zadnjem krogu morale osvojiti vsaj tri igre na gostovanju v Novi Gorici, kar bo tudi sila težavno.

Tokrat varovanke trenerja Miroslava Tokića ne bi smele imeti večjih težav na gostovanju pri Ptujčankah, potem pa bo vse pokazal zadnji krog. V senci dvobojev za četrto mesto je tokrat veliki derbi dveh najboljših slovenskih ekip, ki bosta gotovo zaigrali v finalu končnice. Čeprav je teoretično možno, da bi na prvem mestu končale tudi Izolčanke, je bolj verjetno, da bodo to aktualne državne prvakinje s Koroškega. Praktično ni mogoče, da bi gostiteljice v Izoli premagale Muto z maksimalnih 5:0, še posebej, če bodo Korošice nastopile v popolni postavi. Najlažje delo v tem krogu ima zaloška Vesna, ki gosti zadnjeuvrščeno ekipo Jesenic.

Pri moških je že zdavnaj vse odločeno, dva izmed udeležencev končnice, ekipi Krke in Fužinarja Interdiskonta, pa sta v že vnaprej odigranih dvobojih dosegla pričakovani zmagi. Korošci so brez težav opravili z gosti iz Mengša, prav tako so Dolenjci imeli le lep izlet na Obalo. V Izoli so namreč premagali domačo ekipo Arrigonija, ki pa se ni vdala, saj je Erik Paulin premagal Tilna Cvetka in Tilna Novaka, katerega je ugnal tudi Michele Vigini. Primorci so tako osvojili tri točke, kar je bilo premalo za zmago, kajti Uroš Slatinšek je osvojil tri in Tilen Cvetko dve točki.

Na preostalih dvobojih pa bodo ekipe s severovzhoda države, Maribora, Murske Sobote in Puconcev, imele le nekoliko težje treninge proti vsem trem ekipam iz prestolnice Ljubljane. Kema Puconci in Maribor bosta gotovo gladko premagali ekipi Olimpije oziroma Kajuh Slovana, ki ju gostita v Prekmurju oziroma na Štajerskem, Sobočani pa se tudi ne bodo preveč utrudili na gostovanju pri bržkone odpisani ekipi Ilirije.

I. SNTL, 17. krog (vse danes ob 17.00)
Moški
Kema Puconci – Olimpija
ŽNTK Maribor – Kajuh Slovan
Ilirija – Sobota
Fužinar Interdiskont – Mengeš 5:2
Jamšek – Orešnik 1:3, Horvat – Avbelj 3:1, Petrovčič – Jazbič 3:1, Horvat – Orešnik 3:0, Jamšek – Jazbič 3:2, Petrovčič – Avbelj 2:3, Horvat – Jazbič 3:0)
Arrigoni Izola – Krka 3:5
Novel – Cvetko 2:3, Paulin – Novak 3:1, Vigini – Slatinšek 0:3, Paulin – Cvetko 3:1, Novel – Slatinšek 0:3, Vigini – Novak 3:1, Paulin – Slatinšek 0:3, Vigini – Cvetko 0:3
ŽENSKE
Arrigoni Izola – Muta
Vesna Zalog – Jesenice
Ptuj – Letrika
Logatec – Kajuh Slovan,
Kema Puconci prosta




Članki iz rubrike