Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 19.03.2017 10:02:49

Calcitu zmaga in drugi naslov prvakov

Kamničani zasluženo slavijo drugo krono državnega prvaka.
psno
Na kegljišču v Kamniku smo videli zaključni del letošnjega prvenstva, saj je bil na sporedu veliki derbi med vodilnima ekipama v moški elitni ligi, domačim Calcitom in Ljubeljem iz Tržiča.

Kamničani so imeli majhno prednost in jim je bila za naslov dovolj že točka, medtem ko so gostje potrebovali zmago. Domači trener Franci Spruk, ki je imel na razpolago praktično vse razpoložljive sile, razen mladega Petra Jantola, ki ima poškodovan prst, ni za tekmo popolnoma nič eksperimentiral. V uvodni del tekme je postavil klasično zasedbo, Jureta Starmana, Klemna Mahkovica in Gašperja Burkeljco. Medtem je gostujoči kapetan in tudi trener Janez Čerin pripravil manjše presenečenje, saj je kot prvega postavil Jerneja Kopača, poleg njega pa še Jureta Mejača in Grega Bajžlja. V uvodnem nizu smo videli v glavnem bolj otipavanje stez in nasprotnikov. Edinole Jernej Kopač je presenetljivo odlično odigral in si proti Starmanu nabral prednost 14 kegljev. Tudi drugi niz še ni prinesel nobene večje spremembe in razlika je bila še vedno minimalna v korist Ljubelja. V tretjem nizu pa sta pritisnila Mahkovic in Burkeljca, medtem ko je vsaj delno držal ravnotežje Kopač. Ob koncu sta Mahkovic (611) in Burkeljca zanesljivo prišla do točke, medtem ko je moral Starman priznati premoč gostu Kopaču, ki je končal svoj nastop na odličnih 616 kegljih. Tako je bilo na polovici tekme 2:1 za domačine, ob prednosti 46 kegljev. Toda tekma še ni bila odločena.

Odločitev je nato na veliko veselje številnih domačih gledalcev prišla relativno hitro, medtem ko je bilo pri gostujočih gledalcih, katerih tudi ni bilo malo, videti razočaranje. Hafnar, Oman in Lužan so že v prvih dveh nizih prednost povečali na okroglih 100 kegljev prednosti. Obenem je Lužan napravil lepo prednost proti gostujočemu trenerju in igralcu Janezu Čerinu, ki je v igro namesto sebe poslal Boštjana Žvanuta. Toda Tržičani niso več zmogli narediti preobrata. Blažu Čerinu in Davorju Sobočanu je uspelo dobiti svojo igro in tako poraz vsaj ublažiti. Toda tudi drugo mesto je za Ljubelj daleč največji uspeh v njihovi že dolgi in pestri zgodovini. Vseeno pa so imeli grenak priokus, saj so večino prvenstva preživeli na prvem mestu in tudi jeseni doma visoko premagali Kamničane.

Za igralce Calcita je po zadnjem metu prišlo na vrsto rajanje. Še posebej potem, ko so iz rok predsednika Milana Kureliča dobili v roke veliki pokal in tudi zaslužene medalje.

Takoj po koncu tekme je trener domačih Spruk dejal: "Res smo morali Ljubelj dolgo loviti. Toda dokazali smo, da smo boljši. Če ni bi fantje odigrali preveč v krču, bi lahko dosegli še dosti boljši ekipni rezultat."

Calcit – Ljubelj 5:3 (3595:3398)
J. Starman – J. Kopač 1:3 (590:616), K. Mahkovic – J. Mejač 4:0 (611:563), G. Burkeljca – G. Bajželj 3:1 (598:574), D. Hafnar – B. Čerin 1:3 (573:598), M. Oman – D. Sobočan 2:2 (606:608), J. Lužan – J. Čerin/B. Žvanut 4:0 (617:539)

Članki iz rubrike