favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 18.03.2017 14:13:09

Teja Belak tretja v Bakuju

Slovenska telovadka Teja Belak je na svetovnem pokalu v azerbajdžanskem Bakuju na preskoku osvojila tretje mesto, šesta je bila Tjaša Kysselef. Žiga Šilc je na parterju osvojil četrto mesto, Alen Dimic na bradlji pa sedmo.

Tekmice na preskoku je znova premagala uzbekistanska veteranka Oksana Čusovitina, ki je za skoka prejela oceno 14,333. Druga je bila Avstralka Emily Little (14,067), tretja pa Belakova z oceno 13,750. Kysselefova je s padcem pri enem od skokov prejela oceno 13,166, kar je zadoščalo za končno šesto mesto.

Belakova se v Bakuju ni "spoprijateljila" z odskočno desko, nikakor ni našla prave, zato na koncu ni tvegala s težjima skokoma, temveč se je odločila za lažja.

"V kvalifikacijah sem poizkusila narediti stegnjeno salto za 360 stopinj, ampak sem padla. Dva dni sem poskušala, ni mi uspelo. Šla sem najprej s tršo desko, ampak tukaj je bila tako trda, da mi ni šlo. Poizkušala sem z mehko, ampak je premehka. Zato sem se odločila za lažji skok. Ampak to ne pomeni, da na treningu ne naredim težjega. Že v Dohi bom spet poskusila. Splača se mi, skok je vreden šest desetink točke več, s tem nameravam nastopiti na evropskem prvenstvu," je o tem povedala Ljubljančanka, ki je z začetkom sezone zadovoljna. "Glede na to, kako je kazalo z vsemi bolečinami in poškodbami, sem zadovoljna."

Najboljši je bil na parterju Litovec Tomas Kuzmickas z oceno 14,166, za njim sta končala Belorus Pavel Bulauski (14,000) in Japonec Naoto Hayasaka (13,900). Šilc je tekmo končal z oceno 13,600.



"Naredil je tako kot v kvalifikacijah. Vaja je bila solidna, ni pa bilo ostrine, niso bili čisti doskoki, niso bili čisto natančni. Na koncu so mu šteli še dva prestopa. Bil bi konkurenčen za zmago, če bi naredil kot zna. Šteje se, kar pokažeš v tistem danem trenutku," je nastop Šilca ocenil selektor moške reprezentance Sebastijan Piletič.

Zmage na bradlji se je z oceno 15,133 veselil Kitajec Rongbing Liu, drugi je bil njegov rojak Youxiao He (14,866), tretji pa Japonec Shogo Nonomura (14,700). Dimic je prejel oceno 12,733 in končal kot sedmi.

"Alen je na bradlji padel pri bolj tveganem elementu. Vajo je zatem naredil celo oziroma do konca, ampak s padcem nimaš kaj," je Dimičev nastop pokomentiral Piletič.

Dimica v nedeljo čaka še finale na drogu, zatem pa bodo telovadci odpotovali na naslednjo postojanko svetovnega pokala. V Dohi bodo tekmovali od srede do sobote.

Članki iz rubrike