pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

sm
sm
0 19.02.2017 22:31:19

Vodilna Trata ne popušča

Simon Maljevac (BZS)
Predzadnji krog rednega dela balinarske superlige ni prinesel sprememb v zgornjem delu lestvice, medtem ko v boju za obstanek še vedno najslabše kaže koprski Marjetici.

Vodilna Trata še naprej stopnjuje svojo pripravljenost in bo zaključni turnir najboljše četverice za naslov prvaka očitno pričakala v vrhunski formi. Škofjeločani so se v 13. krogu pomerili s četrtouvrščenimi Postojnčani in brez večjih težav prišli do dvanajste zmage v sezoni. V domačem taboru tokrat praktično ni bilo nerazpoloženega posameznika. V tekaških disciplinah je bil na visokem nivoju Goran Vujanović, ki mu je v štafetnem zbijanju odlično asistiral Uroš Vehar, medtem ko sta bila v natančnem zbijanju razpoložena Simon Možina in Tadej Premru.

Tudi balinarji Hrasta iz Kobjeglave so na gostovanju pri Agrochemu v Novi Gorici potrdili solidno formo. Z 29 točkami v natančnem zbijanju se je najbolj izkazal Marko Švara, tako v klasičnih igrah kot v tekaških disciplinah pa je bil razpoložen Zoran Rednak in vodja moštva Valter Švara ima pred odločilnimi boji za naslov prvaka lahko sladke skrbi.

V pomembnem dvoboju za obstanek sta se v Sežani udarili zasedbi Skale in portoroške Aikea Antene. Po vodstvu z 8:2 je vse kazalo na gladko zmago domačinov, a se gostje niso predajali in še pred začetkom zadnjega dela tekme rezultat preobrnili v svojo korist. V dramatičnem zaključku so bili uspešnejši Portorožani in s tretjo zmago v sezoni skočili na trenutno šesto mesto ter s tem še dodatno zmanjšali možnosti zadnjeuvrščene koprske Marjetice.

Sobotni dvoboj proti gostom iz Ljubljane so Koprčani sicer odprli solidno in po zmagi svojega daleč najboljšega moža Dmitra Vujanića v hitrostnem zbijanju povedli s 6:4, nato pa povsem popustili in krimovci so se veselili zmage. S tem so se Koprčanom bržkone že razblinili vse upe na nadaljevanje boja za odrešilno sedmo mesto, saj jih v zadnjem krogu čaka gostovanje pri drugouvrščenem Hrastu.

Superliga, 13. krog
Marjetica Koper - Krim 8:18
Trata - Postojnska jama 22:4
Agrochem - Hrast 5:21
Skala - Aikea Antena 11:15
Vrstni red: Trata 24, Hrast 22, Krim 16, Postojnska jama 14, Agrochem 12, Aikea Antena in Skala 6, Marjetica Koper 4
Značke: balinanje, superliga

Članki iz rubrike