sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

rp
rp
0 05.02.2017 01:53:21

Trata z zmago v derbiju zadržala vrh

Lokateks Trata
Simon Maljevac (BZS)
Sobotni dvoboji 11. kroga balinarske superlige so minili v znamenju velikega derbija vodilnih zasedb, v katerem je škofjeloška Trata v končnici strla odpor gostov iz Kobjeglave.

Obračuni med Trato in Hrastom so že nekaj sezon prave balinarske klasike in tudi na dvoboju v Škofji Loki sta obe moštvi potrdili, da sta edina prava kandidata na naslov prvaka. Derbi so boljše odprli domačini, ki so izkoristili prednost domačih igrišč in povedli z 8:0. Sledila je serija Hrasta, pri katerem velja omeniti 41 točk Matije Povha v hitrostnem zbijanju ter 22 točk Marka Švare v natančnem zbijanju. Kobjeglavci so uspeli izenačiti na 8:8, po remiju v štafetnem zbijanju pa je bil dokončen razplet še povsem odprt.

V zadnjem delu tekme so Škofjelčani še enkrat več potrdili, da imajo v svoji ekipi kar nekaj mojstrov klasičnih iger. Uroš Vehar je v enojki nadigral Gorazda Ferfoljo, Damjan Sofronievski in Miha Tomše sta bila prepričljiva v igri dvojic v krog, Dejan Mlinar in Tadej Premru sta bila v dvojki suverena proti Matiji Povhu in Aljoši Ferfolji, visoko zmago Trate, ki bo kot kaže gostila zaključni turnir najboljše četverice, pa je potrdila še trojka.

Tudi v ostalih treh dvobojih je bil zmagovalec znan šele po zadnji tretjini tekme. Postojnčani so bili proti Aikea Anteni že v izgubljenem položaju, saj so zaostajali že z 2:10, a sta Gašper Kraševec in Andraž Rebec z zmagama v natančnem zbijanju ohranila upe torbarjev za zmago, končnica tekme pa je minila povsem v znamenju postojnskega moštva, ki še naprej drži tretje mesto na lestvici.

Četrti ostajajo krimovci, ki so v Novi Gorici vodili že z 12:4, a so se morali močno potruditi za minimalno zmago, ki jim jo je v enojki zagotovil Tone Kosar, ki je ugnal Mitjo Petriča.

Sežanska balinarska dvorana je gostila derbi dna lestvice, v katerem so Koprčani nujno potrebovali zmago. Po izenačenem začetku se je tehtnica po zaslugi odličnega nastopa Dmitra Vujanića v "brzincu" (39 točk) začela nagibati na stran gostov. V zanimivi končnici je Sandro Ladavac v enojki ugnal Sebastjana Štoko, zmago koprske Marjetice, ki ostaja v igri za obstanek, pa sta potrdila Boris Mahne in Marijo Maršič v igri dvojic.

Superliga, 11. krog
Trata - Hrast 17:9
Postojnska jama - Aikea Antena 14:12
Agrochem - Krim 12:14
Skala Sežana - Marjetica Koper 11:15
Vrstni red: Trata 20, Hrast 18, Postojnska jama 14, Krim 12, Agrochem 10, Skala 6, Aikea Antena in Marjetica Koper 4
Značke: balinanje, superliga

Članki iz rubrike