palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

zf
zf
0 15.01.2017 21:50:16

Janžič in Sever v Franciji klonila šele v finalu

Polfinalni dvoboj Slovencev z dvojico francoskega Balaruca.
psno
Na prestižnem mednarodnem turnirju balinarskih dvojic za lovoriko Beraudier v Lyonu sta Slovenca dosegla prvi velik mednarodni uspeh.

Davor Janžič in Gregor Sever sta šele v finalu izgubila s članoma Annecya Sebastienom Leiva-Maconom in nekdanjim francoskim reprezentantom Gerardom Condroem s 4:9. Pred tem sta spravila v koš kopico uglednih francoskih dvojic, reprezentančna para Maroka in Francije sta obtičala že v skupini, Italijana iz Perosine pa v četrtfinalu.

Finalni obračun je bil po polovici dvoboja in 60 minutah izenačen (2:2), s tem da je francoski zbijalec Leiva-Macon v izgubljenem položaju kar trikrat 'razveljavil' obrat. V nadaljevanju naša nista izkoristila nekaj priložnosti, zaostala z 2:4, 2:7 in 2:8 dobrih dvajset minut pred koncem in tako je bil finale praktično odločen. Našima je uspelo le znižati rezultat. Tako Janžiču, tokrat z drugim igralcem, ni uspelo še četrtič zapored osvojiti to dragoceno lovoriko. Pred tem je zmagal trikrat z Dejanom Tonejcem in Juretom Kozjekom.

Slovenca sta najprej kar po vrsti premagovala kakovostne francoske tekmece. Poyeta in Micouda s 13:4, potem v skupini še Majorela in Amarja s 13:3, v četrtfinalu nista imela večjih težav s članoma Balaruca, reprezentantom Garcio in Cazorlo (zamenjal ga je Joullye) in zmagala s 13:6. V polfinalu jima nista bila kos Chirat in Montels (Rumilly), saj sta klonila s 7:12.

Naslednji slovenski reprezentančni nastop bo avgusta v Črni gori, kjer bodo naši tekmovali na tradicionalnem peteroboju skupaj z reprezentancami Hrvaške, Črne gore, Srbije ter Bosne in Hercegovine, ki bo v Tivtu ali Budvi.

Značke: balinanje, turnir, lyon

Članki iz rubrike