zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 09.12.2016 21:12:11

Celjanke in Konstruktor po drugi krog kegljaške evrolige

Trener Spruk veliko pričakuje od Hafnarja in Omana, nemški pa od Benedika in Stoklasa.
psno
Sobota bo namenjena povratnim tekmam 1. kroga evrolige. Za nas so zanimive tri tekme, v katerih nastopajo Konstruktor, Calcit in Celje, vse bodo ob eni uri popoldne.

Mariborski Konstruktor bo na svojem kegljišču Tabor v Mariboru gostil prvake iz Italije Neumarkt in lovil napredovanje v naslednji krog. Prvo tekmo so Mariborčani sicer izgubili z 2:6, toda imajo zelo aktiven rezultat. Čeprav igra Italijanov sloni na obeh Madžarih, svetovnem rekorderju in nekdanjemu prvaku Tamasu Kissu in Gaborju Kovacsu, ima tudi Konstruktor svoja aduta, Timija Jurančiča in Aleša Blaža. Če bo četa Bojana Pihlarja zmagala s 6:2 in osvojila več kot 13 nizov, potem bo napredovala v 2. krog. Seveda pa bo morala celotna ekipa dati od sebe maksimum. Le ta način bodo lahko pokrili oba Madžara, ki bosta, seveda če bosta hitro ujela steze, posegla po visokih rezultatih. Tudi ostali, pravi Italijani, niso tako naivni. Vsekakor si lahko obetamo lepo in kvalitetno tekmo, na kateri pričakujemo tudi vrhunski nastop Konstruktorja.

Kar zadeva kvaliteto, jo bomo lahko videli na kegljišču v športnem parku v Kamniku. Tam bo gostoval nemški Zerbst, trenutno ena najmočnejših ekip na svetu. Na prvi tekmi so bili nemški prvaki premočni. Toda Calcit ima prednost svojega kegljišča, zato si lahko obetamo veliko bolj izenačeno tekmo. Sicer imajo Kamničani spet težave s poškodbami, toda vsi po vrsti bodo stisnili zobe. Za vse je ta tekma velika motivacija, zato je ne želijo izpustiti iz rok. Vsekakor je v nevarnosti tudi ekipni rekord kegljišča (3787), kakor tudi rekord Kamničanov. Vsekakor so Nemci na krilih Benedika in Stoklasa favoriti. Toda pri Nemcih nista samo onadva, tam je tudi glavnina nemške reprezentance. Zato bo na tekmi tudi naš selektor Robi Blaha. Razlog je, da so Nemci tudi naši nasprotniki na ekipnem SP, ki bo sredi maja v Nemčiji. Toda Calcit bo naredil vse, da zadovolji svoje gledalce in ob igri tudi za svojo dušo preseneti vrhunsko zasedbo "rdečih-sivih" iz Nemčije.

Trener Calcita Franci Spruk je za samo tekmo dejal: "Izziv za nas je zelo velik. Zavedamo se kvalitete izvrstnih gostov. Toda tudi mi imamo svoje kvalitete, ki jih bomo želeli unovčiti. V tekmo, čeprav spet s težavami, bomo krenili odločno. Želimo se dostojno postaviti po robu nasprotnikom. Kdo ve, morda pa nam uspe pripraviti tudi presenečenje. Prepričan sem, da bo padel rekord, a težko, da bi bil rezultat višji od 3850 podrtih kegljev. Verjamem pa, da bodo z vložkom vseh akterjev zadovoljni tudi gledalci."

Celjanke tokrat gostujejo v avstrijskem St. Pöltnu in so z eno nogo praktično že v drugem krogu. V prvem srečanju so doma zmagale s 7:1. Tudi tokrat bodo seveda startale na zmago, pa tudi zdravstveno stanje v četi Lada Gobca je zdaj dosti boljše kot pred dvema tednoma. Toda to ne pomeni, da jih čaka lahka tekma. Vse bodo morale dati maksimum od sebe, če želijo iztržiti spodoben rezultat. Trener Lado Gobec je za gostovanje v Avstriji dejal: "Dobro je, da imamo za sabo dober rezultat iz prve tekme. Tudi sama situacija v ekipi je sedaj že dosti boljša, čeprav je vse skupaj še zelo daleč od idealnega. Upam pa, da se bo stanje normaliziralo do tekem drugega kroga, ko nas prav gotovo čaka precej težji nasprotnik. Za to gostovanje pa sem optimist. Če bo vse steklo tako, kot je treba, potem se lahko nadejamo vsaj minimalne zmage."

Galerija
Značke: kegljanje, evroliga

Članki iz rubrike