sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

STA
STA
0 27.02.2016 12:16:39

Strelstvo: Vodebova mesto pred Raušlovo

Profimedia
V prvi disciplini zadnjega dne evropskega prvenstva z zračnim orožjem v madžarskem Györu so na strelsko črto stopile tekmovalke z zračno pištolo.

Od treh Slovenk je bila najboljša Katja Vodeb, ki je s 372 krogi zasedla 39. mesto. Z identičnim številom krogov, a manjšim številom sredinskih centrov, je bila mesto za njo Majda Raušl.

Ponovno se je izjalovil nastop Petri Dobravec, četrtouvrščena strelka iz Železnikov s svetovnega prvenstva v španski Granadi leta 2014, je zasedla skromno 64. mesto, potem ko je zadela 359 krogov. Slovenija je v ekipni konkurenci z 1103 krogi osvojila deveto mesto, zmagala je Rusija z 1136 krogi.

Vodebova je na evropsko prvenstvo k našim vzhodnim sosedom prišla z najboljšim izidom od vseh treh slovenskih strelk v tem letu, na koncu pa je zasedla tudi najvišje mesto.



"Z današnjim nastopom nisem zadovoljna, izid pa je soliden. Nastop na evropskem prvenstvu je bil zelo zahteven. Imela sem določene težave, težko sem sprožala, zavoljo tega se mi je pritisk le še stopnjeval, na koncu mi je celo začelo zmanjkovati časa. Pred tekmo je bil moj cilj, da vsak strel posebej izveden 100-odstotno, a sem bila na strelišču preveč nemirna," je po tekmi dejala Vodebova.

"Počutje na strelišču je bilo dobro, imela pa sem določene težave z novo pištolo. Nanjo sem se na treningih dobro privadila, na sami tekmi pa so se pokazale določene pomanjkljivosti, ki jih moram v bodoče odpraviti. Tu predvsem mislim na samo držo pištole," je po tekmi dejala Raušlova, medtem ko je Dobravčeva, ki je imela v zadnjem obdobju težave z vidom, dodala: "Ciljev v Györu navzlic moji dolgi rezultatski krizi nisem dosegla. Razočarana sem, z izidom z evropskega prvenstva pa se ne bom posebej obremenjevala. Po slabi lanski sezoni se počasi pobiram, tudi tukajšnji izid ni najslabši v zadnjem letu."

Danes bodo na strelsko črto stopili še Rajmond Debevec, Željko Moičević in Benjamin Jodl; pred njimi je tekma z zračno puško.

Članki iz rubrike