pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

oš
0 13.10.2015 09:51:59

Slovenski Sokoli se selijo v AFL

vszi
Vse od ustanovitve slovenske ekipe v ameriškem nogometu Ljubljana Silverhawks v letu 2001 je moštvo iskalo mednarodne tekmece in mednarodne lige, kjer bi lahko sodelovalo.

Zdaj jim je to uspelo, ljubljanski sokoli bodo v sezoni 2016 med marcem in julijem s povabilom igrali v razširjenem avstrijskem državnem prvenstvu - ligi AFL.

V omenjeni ligi AFL bo zaigralo osem ekip, poleg Ljubljana Silverhawks še aktualni prvaki Swarco Raiders, favoriti Vienna Vikings, Danube Dragons z Dunaja, Graz Giants, Mödling Rangers, Cineplexx Blue Devils ter češki Black Panthers iz Prage.


Ekipe bodo v rednem delu odigrale deset tekem (5 domačih in 5 gostujočih), od koder bosta prvouvrščeni napredovali v polfinale, ekipe od tretjega do šestega mesta pa bodo v repasažu lovile preostali dve mesti za polfinale. Finalni Austrian Bowl bo julija v Celovcu.

Gre za močno ligo, ki želi združiti najboljše klube iz Avstrije in bližnje okolice po vzoru hokejske lige Ebel. Swarco Raiders iz Innsbrucka so aktualni avstrijski prvaki, s skupno tremi evropskimi naslovi ter tremi naslovi najboljšega v AFL. Vienna Vikings so naslov najboljših v Evropi osvojili petkrat, še petkrat so bili drugi, osvojili pa so kar 14 lovorik najboljšega v državi.

Avstrijska televizija ORF načrtuje 11 prenosov tekem lige AFL. Povprečno tekme obišče 2800 obiskovalcev, medtem ko AFL spremlja približno 800.000 Avstrijcev.

Članki iz rubrike