oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Kako je danes videti kamp Paradiso?...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

jč
0 02.09.2015 20:51:39

Angležinjam in Nizozemcem evropska krona

Profimedia
Letošnje evropsko prvenstvo v hokeju na travi se je odvijalo v domovini tega športa, v Angliji.

Res je, domovina hokeja na travi je v Angliji in ne Indiji, kot so prepričani številni ljubitelji športa. Tokratno, odlično organizirano in obiskano evropsko prvenstvo je potekalo na igrišču "Kraljice Elizabete'' v Londonu, torej na istem, kjer so pred tremi leti potekali boji za olimpijske naslove. In tudi tokrat ni šlo brez presenečenj, saj so se v polfinale v moški konkurenci prebili Irci, ki so v odlični hokejski predstavi le z 0:1 klonili proti favorizirani Nizozemski. Ta je v finalu imela za nasprotnika Nemčijo, ki je v polfinalu šele po kazenskih strelih premagala domačine Angleže. V tekmi za tretje mesto so Irci ponovno udarili, saj so v tekmi z posebnim tekmovalnim nabojem s 4:2 premagali domačine.

Finale med Nizozemci in Nemci pa je pisal neverjetno zgodbo. Nizozemci so ob polčasu vodili z ponižujočih 5:0. Ker doslej na nobenem finalu še ni bili primera, da poraženec ne bi dosegel zadetek, so Nizozemci začeli hlastati tudi za tem dosežkom. Pa jim ni uspelo. V izdihljajih tekme je nemška ekipa dosegla zadetek za končnih 6:1.

Prave hokejske poslastice z veliko tekanja in odličnim tehničnim znanjem so ponudile tudi tekme članic, kjer so v polfinalu odlične Nizozemke z 1:0 premagale večne konkurentke Nemke. V drugem polfinalu je Anglija z 2:1 ugnala Španijo, ki je z uvrstitvijo v polfinale dosegla zastavljeni cilj. Španke v tekmi za tretje mesto niso imele pravih možnosti za uspeh, tako da je 5:1 za Nemke pravi pokazatelj razmerja moči na igrišču.

V finalu je sledila nova poslastica. Nizozemke so proti domačinkam vodile že z 2:0 in imele premoč v igri. Zaključek srečanja pa je ob petminutni  izključitvi  dveh Nemk dal krila Angležinjam, ki so želele prekiniti 24-letni urok, ko nobena njihova reprezentanca ni osvojila evropskega naslova. In uspelo jim je. Dekleta so najprej do konca tekme izenačila, v nadaljevanju pa preko kazenskih strelov, iz 22-metrskega prostora gre po vzoru hokeja na ledu napadalec proti vratarju po sistemu 1 na 1, zmagale s 3:1. Od tu naprej je bilo vse v znamenju angleškega slavja.

Članki iz rubrike