IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Hana Huljić in Petar Grašo 1 Njena.si

Petar Grašo bo že drugič postal očka

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

ou
ou
0 16.04.2024 15:10:23

Rusija šokirana! Dekleti med tekmo s svojim dejanjem zakuhali čisto pravo afero (foto)

Za marsikoga bizarno, a v Rusiji še kako resnično. Iz tabora ženskega odbojkarskega kluba moskovskega Dinama prihajajo resne obtožbe na račun tekmic iz Kaliningrada.

Lokomotiv iz Kaliningrada je v nedeljo v gosteh premagal moskovski Dinamo in se s skupnim izidom 3:2 uvrstil v finale ruskega prvenstva. Po tekmi pa so iz domačega tabora z vsemi sredstvi napadli gostje, češ da so med srečanjem širile propagando LGBT. Dve igralki Lokomotiva sta se namreč v izbruhu veselja poljubili na usta.

V homofobnem uradnem sporočilu kluba je med drugim zapisano: "Glavna naloga ruske odbojkarske zveze in uradnih oseb je popularizacija odbojke v Rusiji. Na tem mestu se želimo omejiti le na ženski del tega športa, ki je lani proslavil 100. obletnico. Prepovedana je promocija vsega, kar odstopa od tradicionalnih vrednot med mladimi. No, na našo sramoto, v teve prenosih odbojkarskih tekem na velik ekran prihajajo pošastne poteze, ki oponašajo spolni odnos igralk Lokomotiva in so usmerjene proti nasprotni ekipi, predvsem pa poljubi na usta med predstavnicami istega spola ter druge grdobije. V dvorne prihajajo družine z otroci, ki predstavljajo prihodnje generacije odbojkarjev."

poljub odbojka


Vodilni možje Dinama so še opozorili, da je sodnik dopuščal takšno obnašanje, ki se seveda kvalificira kot nespoštovanje kulture in moralnih vrednot te države. "In še huje, vse to so odobravale soigralce v satanskih oblačilih. Pomislite, da bodo nekoč vaši otroci del tega, da bodo v isti slačilnici, pod istim tušem. Bi dopustili, da te igralke gledajo vaše otroke, ki se preoblačijo po treningu, da se jih dotikajo?"

Vse skupaj je šlo še dlje, oglasilo se je namreč tudi vodstvo zveze in pojasnilo, da primer ni ostal neopažen. "Po koncu prvenstva bomo imeli sestanek z disciplinsko komisijo. Če bo Dinamo ta primer prijavil, ga bomo obravnavali."

Saj ni res, pa je ...

poljub odbojka 1

Značke: rusija, dinamo, lokomotiv

Članki iz rubrike