nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Jurij Završnik
Jurij Završnik
0 04.12.2023 09:00:39

Drama slovenskega reprezentanta: Italijani pritiskajo, Slovenci ga ne dajo, Mujanović pa ...

alesfevzer.com
Ironično, da sta za zaplet glede vrhunsko nadarjenega kamniškega in reprezentančnega igralca Nika Mujanovića v bistvu kriva zelo uspešna slovenska reprezentanca in selektor Gheorghe Cretu.

Dejstvo je, da če Nik ne bi tako dobro igral za reprezentanco oziroma ga v reprezentanci ne bi tako dobro pripravili, potem zanj ne bi bilo zanimanja in bi zdaj lepo igral v Calcitu ter vsega tega cirkusa ne bi bilo. Zadeva ne bi romala na sodišče (Okrajno sodišče v Kamniku je z začasno odločbo odločilo, da je Nik igralec Calcita ter da imata omenjena subjekta pravno veljavno pogodbo) in v kamniškem klubu se ne bi polivali s posvečeno vodico. »Iskreno obžalujemo, ker se položaj z Nikom Mujanovićem še ni razrešil. Kljub naši vztrajnosti pri dialogu še vedno ni prišlo do rešitve nastalega položaja z Nikom in njegovimi zastopniki. Časa zmanjkuje,« so med drugim v sporočilu za javnost zapisali v kamniškem klubu. Odvetniška pisarna, ki v Italiji zastopa Calcit, je odločitev kamniškega sodišča sporočila tudi klubu iz Monze in naložila, da se mora Mujanović v dveh dneh vrniti v Kamnik ter začeti izpolnjevati svoje obveznosti.


Do tega ni prišlo in zdaj ima zadevo v rokah Mednarodna odbojkarska zveza, ki lahko Mujanovića registrira za italijanski klub tudi brez izpisnice slovenske zveze (podobnih primerov je bilo v preteklosti že nekaj).

No, kdor je gledal in videl Nika Mujanovića igrati v reprezentančnem dresu, mu je bilo takoj jasno, da bo prestopil v boljšo ligo, kot je slovenska, in boljši klub, kot je Calcit. Treba je živeti v športni realnosti in si priznati, da je slovenska liga pač razvojna liga, nekaj kakovostnih stopenj nižja od italijanske in poljske ... Temu posledično so v slovenski ligi pogodbe oziroma plače igralcev nekajkrat nižje kot v Italiji in na Poljskem. In seveda si vsak igralec želi napredovati in igrati tam, kjer je najboljše in najbolje plačano. Jasno je tudi to, da je treba spoštovati pogodbena določila in obveznosti, toda malo verjetno je, da bi Mujanović enostransko prekinil pogodbo, če bi kamniški klub izpolnjeval vse obveznosti, določene v pogodbi. Zagotovo on in njegovi zastopniki (pravni in športni) natančno vedo, kaj so storili. Tudi zaradi tega je vse skupaj precej čudno, največjo škodo pa v tem trenutku gotovo trpi Nik. Ne razumemo tudi Calcita, ki zahteva, da se vrne v klub. Nik jim po tem, ko so po njem zlili kar nekaj umazane vode, ne bo veliko koristil. Kamničani, psihologijo igralcev seveda poznajo, zagotovo ne pričakujejo, da bo Nik v klubu zaigral v reprezentančni formi. Torej od njega ne bodo dobili »nič«. Če to vedo, zakaj ga potem ne pustijo v tujino? Zaradi premajhne odškodnine? Ker hočejo samo nagajati igralcu? V resnici je Nik Mujanović izgubljen igralec za Calcit tako ali drugače. Zdaj morajo Kamničani poskušati iztržiti čim več, da bi lahko pripeljali kakšno okrepitev in ohranili cilje za sezono, ki so si jih zastavili. Pika.

Članki iz rubrike