Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

sta
sta
0 24.11.2022 22:21:07

ACH Volley do nove zmage v srednjeevropski ligi

arhiv Ekipe
Odbojkarji ACH Volleyja so na tekmi drugega turnirja srednjeevropske lige premagali Merkur Maribor s 3:0 (23, 16, 18).

* Dvorana Tivoli, gledalcev 30, sodnika: Brlas, Jurković (oba Hrvaška).
* ACH Volley: Mejal, Šket, Mašulović 6, Todorović 2, Bošnjak 6, Koncilja 9, Šestan, Kovačič, Gjorgiev 10, Videčnik, Kök 11, Šen 12.
* Merkur Maribor: Jevšnik, Vodušek, Pernuš, Adžović 3, McConnel 15, Bračko, Kržič 5, Donik 8, Leva 2, Fink 3, Najdič, Iršič.

Ljubljanska ekipa je drugi turnir srednjeevropske lige končala z novo zmago proti slovenskim tekmecem in tako ostaja neporažena. Potem ko je pred dvema dnevoma v dvorani Tivoli klonil Calcit Volley, Ljubljančani so zmagali s 3:1, je moral danes premoč priznati še Merkur Maribor po gladkem porazu z 0:3.

Danes je bil najbolj enakovreden prvi niz. ACH Volley si je sicer priigral manjši naskok, ko je vodil z 12:9 in 14:10, a so se Mariborčani pozneje približali in zaostanek znižali na dve točki. Razlika dveh ali treh točk v korist domačih je ostala do finiša prvega niza, a po vodstvu s 23:20 so gostje še zmogli priti le na 23:24 po dveh točkah Žige Donika. A Nikola Gjeorgijev je nato hitro končal njihove upe na preobrat.



Druga dva niza sta bila bolj enosmerna. V drugem so se Mariborčani držali tekmecev do izida 14:12, potem pa so domači stopili na plin in z delnim izidom 9:3 prišli do velike prednosti, Nemanja Mašulović pa je že prvo zaključno žogo izkoristil za vodstvo z 2:0.

Precej podobno je bilo nato v tretjem nizu. Kolikor toliko blizu je bil Maribor do zaostanka 12:14, potem pa je sledilo obdobje nekaj hitrih točk domačih in prednost ACH Volleyja je znašala 22:15. Domači so nato niz in tekmo rutinsko pripeljali do konca.

V domači ekipi je Klemen Šen dosegel 12 točk, Matej Kök pa 11, medtem ko je bil najboljši pri poražencih Connor McConell s 15.

Današnja tekmeca bosta naslednji tekmi igrala na turnirju tretjega kroga, ko bodo konec decembra Ljubljančani gostovali v Amstettnu, Mariborčani pa bodo gostili ekipo Zadruga Dob.

Značke: odbojka, ach

Članki iz rubrike