franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
1 05.09.2022 19:20:10

Slovenski odbojkarji so dobili tekmeca v četrtfinalu SP in to je veliko presenečenje!

Martin Metelko
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je dobila tekmico v četrtfinalu letošnjega svetovnega prvenstva na domačih tleh in Poljskem. Slovenijo, ki je v osmini finala premagala Nemčijo s 3:1 (18, 19, -21, 22), v četrtfinalu čaka obračun z Ukrajino, ki je bila danes v Ljubljani boljša od Nizozemske s 3:0 (16, 19, 18).

Slovensko-ukrajinski četrtfinalni obračun bo v sredo, 7. septembra, v dvorani Stožice, zmagovalec tega dvoboja pa se bo nato odpravil v Katovice, ki bodo 10. in 11. septembra gostile najbolj prestižne tekme na letošnjem mundialu - obe polfinalni ter tekmi za zlato in srebrno kolajno.

Favorizirani Nizozemci so slabo odprli današnji obračun v slovenski prestolnici. Ukrajinci so jih v uvodnem nizu povsem zasenčili, hitro so si priigrali sedem točk naskoka in povedli z 12:5. V nadaljevanju niso popustili niti za ped, vseskozi so bili korak pred favoriziranimi tekmeci iz dežele tulipanov in v prvem nizu zanesljivo zmagali s 25:16.

Izbranci italijanskega strokovnjaka na nizozemski klopi Roberta Piazze so v nadaljevanju skušali povezati svoje vrste in uveljaviti svoje prednosti, a so imeli Ukrajinci na vse njihove poskuse pripravljene ustrezne odgovore. Izbranci latvijskega strokovnjaka na ukrajinski klopi Ugisa Krastinša so bili predvsem suvereni v drugi polovici drugega niza, po njihovem vodstvu z 20:15 pa je bilo jasno, da bodo v nizih povedli z 2:0.



Ukrajinci so v tretjem nizu nadaljevali s poletno igro, favorizirane Nizozemce so zasenčili v vseh prvinah igre ter jim prizadejali boleč poraz.

Pri Ukrajincih je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Vasilij Tupčij s 14 točkami. Ilija Kovalov je za zmago prispeval 12, Oleh Plonitskij 11, Jurij Semenjuk pa 10 točk. Pri Nizozemcih je bil najbolj učinkovit Thijs Ter Horst z 11 točkami.

V četrtfinale so se poleg Slovenije in Ukrajine doslej uvrstile še Italija, ZDA in Poljska. Drevi bo na sporedu še tekma med Francijo in Japonsko, v torek pa bosta še zadnji tekmi osmine finala med Srbijo in Argentino ter Brazilijo in Iranom.

Značke: odbojka, sp

Članki iz rubrike