Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

sta
sta
0 17.01.2022 16:40:14

Ropret: Selektor odbojkarjev znan najpozneje do sredine februarja, morda bo ostal Giuliani

Profimedia
Predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret je dejal, da bo selektor slovenske moške odbojkarske reprezentance znan najpozneje do sredine februarja. Ali bo to še naprej Alberto Giuliani, ki mu je po koncu lanske sezone potekla pogodba, ne more potrditi, prepričan pa je, da bo Slovenijo tudi v prihodnje vodil dober strokovnjak.

"Zaenkrat v tej zadevi ni nič novega. Z Giulianijem smo še naprej na vezi, a končnega dogovora še ni. Pred nami je zahteven postopek, ki ga bomo rešili, če ne do konca tega meseca, pa do sredine naslednjega. Očitno se je glas, da smo trenutno brez selektorja zelo razširil, vsaj na zvezo dobivamo številne ponudbe," je na spletni novinarski konferenci dejal Ropret.

Predsednik se je ozrl tudi v preteklost in še enkrat izrazil navdušenje nad dosežki slovenske odbojke v minulem letu oziroma v zadnjem desetletju. "Položaj slovenske odbojke je čisto drugačen, kot je bil. Pred desetletjem nismo bili kakšen pomemben igralec na svetovni sceni, zdaj je vse drugače," je ocenil.


Kot pravi, to ni samo zaradi rezultatov selekcij, ampak zaradi številnih presežkov v organizaciji odbojkarskih tekmovanj. "Čeprav smo zaradi maloštevilnih zaposlenih na naši zvezi že rekli, da bomo pri organizaciji dogodkov stopili nekoliko nazaj, dobivamo nove ponudbe za organizacijo prestižnih dogodkov, ki jih enostavno ne moremo zavrniti. Ena takih je bila tudi gala prireditev evropske zveze, na kateri je bil tudi žreb lige prvakov," je nad položajem slovenske odbojke navdušen Ropret.

Navdušen je tudi nad rezultati slovenskih ekip, predvsem moške reprezentance, ki je lani tretjič osvojila srebrno kolajno na evropskih prvenstvih in se v svojem debiju uvrstila v polfinale lige narodov. Zaveda se, da bo v članski vrsti kmalu prišlo do menjave generacije, a ga to ne skrbi.

"Prihajajo novi igralci, mlajše selekcije prav tako navdušujejo. Ekipa do 17 let je lani osvojila naslov evropskega prvaka, tako da verjamem, da naš čaka svetla prihodnost. Želimo napraviti še močnejšo ligo, da se bodo v njej ti nadarjeni igralci lahko razvijali. V naših ligah smo številčnost dosegli, jih vse lepo popolnili, zdaj pa moramo delati še na kakovosti. Veseli pa, da je odnos med zvezo in klubi boljši, kot je bil," je dejal Ropret.

Članki iz rubrike