Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 14.05.2021 20:03:33

Slovenke še do druge zmage proti Latviji, upi na EP še živi

OZS
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je na četrti tekmi kvalifikacijske skupine F za nastop na evropskem prvenstvu v Zenici v Bosni in Hercegovini premagala Latvijo s 3:1 (14, 22, -23, 21).

Varovanke selektorja Alessandra Chiappinija so drugi in hkrati zadnji del kvalifikacij v Bosni in Hercegovini začele z zmago proti Latviji, a izgubile niz.


Pretekli teden so v prvem delu v Latviji zabeležile le zmago proti domačinkam s 3:0 ter vknjižile poraza proti BiH (0:3) in Češki (1:3). Slovenke tako ohranjajo možnosti za nastop na EP, ki ga bodo med 18. avgustom in 4. septembrom gostile Srbija, Bolgarija, Hrvaška in Romunija, a bodo morale ugnati tako BiH kot Češko in upati na čim boljše razmerje med osvojenimi in izgubljenimi nizi ter točkami.
Slovenija se bo v soboto ob 17. uri pomerila s Češko, z domačinkami pa v nedeljo ob 20. uri. Na EP se bosta uvrstili najboljši dve reprezentanci.
Na vrhu skupine F so Čehinje s tremi zmagami iz prav toliko tekem, sledi Bosna in Hercegovina z dvema zmagama in porazom, tretja je Slovenija z dvema zmagama in dvema porazoma, na dnu pa je po štirih odigranih tekmah Latvija brez točk.

Članki iz rubrike