pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

STA
STA
0 19.11.2020 13:39:44

Calcit Volley bo osmino finala igral proti domačinom v milanskem mehurčku

Calcit Volley
Evropska odbojkarska zveza (CEV) je, da bi zmanjšala izpostavljenost novemu koronavirusu, spremenila format tekmovanj za nadaljevanje tekmovanj v pokalih CEV in challenge. V skrbi za varnost in dobro počutje športnikov, uradnikov in vseh, ki so povezani z organizacijo tekmovanj, se bodo ta decembra nadaljevala v mehurčkih.

Namesto običajnega sistema tekmovanja, v katerem so ekipe odigrale po eno tekmo doma in eno v gosteh, se bodo v mehurčku štirih ekip na istem prizorišču odvijale tekme osmine finala in četrtfinala. V osmini finala se bosta po dve ekipi pomerili le enkrat, zmagovalca pa se bosta uvrstila neposredno v četrtfinale, ki bo odigran naslednji dan, prav tako v le enem obračunu.


Spremenjeni format tekmovanja bo zmanjšal število potovanj in olajšal njihovo organizacijo v času številnih omejitev, ki so jih v ponovnem valu pandemije koronavirusa uvedle nacionalne oblasti po Evropi. Na ta način CEV zagotavlja, da se bodo tekmovanja nadaljevala tudi v času zaostrenih zdravstvenih razmer. Kot pri vseh tekmovanjih bodo organizatorji morali upoštevati stroge higienske in zdravstvene protokole za zajezitev širjenja bolezni.

Kamniška ekipa Calcit Volley, ki se je z zmago nad skopskim Vardarjem uvrstila v nadaljevanje pokala challenge, bo tekmo osmine finala odigrala v milanskem mehurčku 8. in 9. decembra, nasprotnik pa bo domača ekipa Allianz Powervolley Milano, katerega dres nosi tudi reprezentant Jan Kozamernik. V istem balončku se bo odvila še tekma med Dinamom iz Bukarešte in ekipo Marek Dupnitsa iz Bolgarije. Zmagovalca dvobojev se bosta naslednji dan pomerila v četrtfinalu.

Značke: odbojka, evropa

Članki iz rubrike