profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Nina (Melani Mekicar) Njena.si

Melani Mekicar razkrila, kdaj in kje je spoznala ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 02.01.2020 20:07:28

Slovenci z dobro popotnico na kvalifikacije za OI

Martin Metelko
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na zadnji pripravljalni tekmi pred nastopom na kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre v Tokiu s 3:1 (24, -16, 22, 29) premagala Nizozemsko.

Slovenska odbojkarska reprezentanca bo z dobro popotnico odpotovala na kvalifikacijski turnir za nastop na olimpijskih igrah, ki se bo v nedeljo začel v Berlinu. V zadnji od treh pripravljalnih tekmah proti Nizozemski in edini pred za javnost odprtimi vrati je prišla do zmage. Igra zagotovo ni bila na ravni, kot bi si jo želel selektor Alberto Giuliani, veliko je bilo nihanj, a to je za to obdobje popolnoma razumljivo. Jasno je, da trenutno nobena od reprezentanc ni na taki ravni, kot je bila na septembrskem evropskem prvenstvu, vsekakor pa je bilo v slovenski vrsti, ki je igrala brez kapetana Tineta Urnauta, kar nekaj dobrih reči. Predvsem veseli dejstvo, da so odlično odigrali končnice izenačenih nizov.

Gosti so se pokazali kot zelo solidna ekipa, večji del prvega niza so imeli pobudo. Pri izidu 8:12 so prišli do svojega največjega vodstva, ki pa je hitro skopnelo. Domači so se nekajkrat približali na točko zaostanka, toda še pri izidu 19:22 ni bilo videti, da bi lahko prišli do zmage v prvem nizu. Tekmec je imel pri izidu 22:24 dve zaključni žogi, a do konca niza ni več osvojil točke. Tonček Štern je izenačil na 24:24, Jan Kozamernik je z blokom Slovenijo popeljal v vodstvo, nato pa so Nizozemci poskrbeli še za napako, ki je pomenila izid 1:0 za Slovenijo.

A slaba končnica prvega niza tulipanov ni zmedla. Tako kot večji del prvega niza so tudi v drugem ves čas vodili, razlika je bila v tem, da se prednost ni topila, ampak se je le večala. Z dvema zaporednima asoma Nimirja Abdel-Aziza je pri izidu 9:16 znašala že sedem točk, ko je bilo na semaforju 12:21, je bilo že jasno, da bo prišlo do izenačenja.

Tudi tretji niz, v katerem je pri Sloveniji priložnost za igro dobil mladi, 17-letni Rok Možič, so boljše začeli gosti. Prišli so do vodstva z 8:4, a domači so strnili svoje vrste. Prav z blokom Možiča so pri izidu 10:9 prvič prišli v vodstvo, a odlepiti se jim nikakor ni uspelo. Na 22. točki sta bili ekipi še izenačeni, pri vodstvu Slovenije s 23:22 je odličen servis Dejana Vinčića izkoristil Klemen Čebulj, piko na i pa je z blokom postavil Alen Pajenk.

Po odličnem začetku četrtega niza in vodstvu 10:5 in 15:10 je bilo videti, da bodo Slovenci brez težav prišli do tretjega niza in zmage, a se tekmec, pri kateremu so pred začetkom četrtega niza na klopi ostali nekateri igralci prve postave, ni dal. Na 18. točki je tekmeca ujel, nato pa si tudi prvi priboril zaključno žogo. Toda domači so zaključne žoge dobro branili, ko pa so prešli v vodstvo, pa so prek Tončka Šterna izkoristili že drugo priložnost.

Slovenija - Nizozemska 3:1 (24, -16, 22, 29)

Maribor - Dvorana Tabor. 2700 gledalcev. Sodnika: Sefried, Miklošič (oba Slovenija).

Slovenija: T. Štern 21, Pajenk 8, Ž. Štern 1, Kozamernik 7, Gasparini 2, Vinčić 2, Štalekar 5, Klobučar, Kovačič, Videčnik, Ropret 1, Urnaut, Čebulj 18, Možič 7.

Nizozemska: Keemink 1, Garderen 8, ter Horst 14, Van der Ent, Dronkers, Plak, Gommans, Maan 5, Smit 11, Abdel-Aziz 20, Solekma 2, Maat 3, Parkinson 8,
Andringa 3.

slovenija mm
Martin Metelko

Značke: odbojka, slovenija

Članki iz rubrike