Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 14.12.2019 21:43:52

MEVZA, ženske: Mariborčanke do zmage v Dalmaciji, Oslabljene Kamničanke doma poražene

Odbojkarice Nove KBM Branika so v 10. krogu srednjeevropske lige v gosteh premagale Kaštelo s 3:1 (-19, 17, 13, 18), z 1:3 pa so Kamničanke doma izgubile proti moštvu iz Brčkega.


Odbojkarice so k tekmicam, ki so v prvih osmih le dvakrat zmagale, a bile boljše od Calcita, s čimer so dokazale, da znajo biti nevarne, prišle brez kapetanke Anite Sobočan. V prvem nizu se je njena odsotnost poznala, Mariborčanke niso pritiskale s servisi, tudi sprejem ni bil dober.

V prvem delu niza je še nekako šlo, domače pa so si prvo večjo prednost priigrale pri izidu 17:14, pri 20:16 je gostujoči trener Radovan Gačić zahteval pol minute odmora, a njegova navodila niso zalegla, Dalmatinke so prišle do gladke zmage in vodstva z 1:0.

Tudi drugi niz se za slovenske prvakinje ni začel najbolje. Po asu Brune Ane Vranković so že zaostajale s 3:6, nato pa je Lorena Lorber Fijok vendarle izvedla serijo dobrih začetnih udarcev, njena ekipa je prišla do šestih zaporednih točk in vodstva 12:8. Tehtnica se je takrat nagnila na stran Slovenk, ki so gladko prišle do izenačenja.

To kar je v drugem uspelo Lorberjevi Fijokovi, je v tretjem nizu ponovila Ana Mojca Kranjc. S serijo dobrih servisov je svojo ekipo popeljala do zanesljivega vodstva, ki ga je nato le še večala. V zadnjem nizu se je zgodba ponovila, tako da so vodilne Mariborčanke prišle do osme zmage v ligi.

Pri Mariborčankah je bila najučinkovitejša Loberjeva Fijokova z 19 točkami, pet jih je dosegla z asi (Maja Košenina in Kranjčeva sta dosegli tri).

------------------------------------

Kaštela - NKBM Branik 1:3 (-19, 17, 13, 18).

* Mestna dvorana Kaštela, gledalcev 80, sodnika: Jakiša, Kozić (oba BiH).
* Kaštela: Ninčević 5, Stanović 15, Prkačin 4, Vranković 5, Ljulj, Rimac 6, Curak, Kurtović 1, Sudar, Parčina, Matas, Vatrov Vukić.
* Nova KBM Branik: Košenina 14, Pahor 1, Dobaj, Bračko 1, Stojiljković 4, Kramberger, Pintar 12, Galič 11, Lorber Fijok 19, Krajnc 5.

------------------------------------

Novogoričanke v Zagrebu brez osvojenega niza
Novogoriškim odbojkaricam v Zagrebu ni uspelo osvojiti niti niza. Usodne so bile serije točk Zagrebčank, ki so bile posledica slabega sprejema gostij. Ti so bile še najbližje v prvem nizu, v katerem so večji del vodile, po izidu 22:22 pa so bile domače bolj zbrane. Gostje so zatajile tudi v napadu, kar pa je zagotovo posledica slabega sprejema. Razpoložene igralke niso imele, kar dokazuje tudi dejstvo, da nobena ni presegla meje šestih točk.


Goriške strele so tekmo dobro začele, po bloku in asu Mirte Velikonja Grbac so povedle z 10:7, kar je bilo njihovo najvišje vodstvo. Pred končnico so pobudo prevzele Zagrebčanke, tudi one so prišle do treh točk prednosti, vodile so z 21:18. Toda z blokom Anne Marie Spanou so Slovenke izenačile, a nato prejele as. Prve zaključne žoge Hrvatice niso izkoristile, so pa drugo.

Ohrabrene z zmago v prvem nizu so odlično začele tudi drugega, povedle so 7:2 in 9:3. Varovanke Tilna Kozamernika so se približale na 9:12, toda nato so tekmice dosegle sedem zaporednih točk in upanja za izenačenje je bilo konec.

Odločilni trenutki tretjega niza so se zgodili po izidu 12:10, ko je gostjam padla zbranost, kar so igralke Mladosti znale izkoristiti. Spet so si priigrale visoko prednost, ki je zadostovala za mirno končnico.

-------------------------------------

Mladost Zagreb- GEN-I Volley3:0 (-23, -21, -17).

* Dvorana Bojan Stranić, gledalcev 100, sodnika Ujhazi, Adler (Oba Madžarska).
* Mladost Zagreb: Butigan 12, Deak, Freund, Grbavica 11, Jurišić 8, Kačić-Bartulović, Marković, Matić, Pavičić 8, Rajković, Štimać 4, Tomić, Volmut 14, Vrbanc.
* GEN-I Volley: Sillah 6, Ferlinc 6, Goršek 2, Velikonja Grbac 5, Spanou 6, Forštnarič 5, P. Blažič 5, Mikl, Kovac 3, T. Blažič, Leban 4, Jovanović 1, Žigon.

---------------------------------------------

Oslabljene Kamničanke spet izgubile doma

Za kamniške odbojkarice, ki so bile močno oslabljene, saj niso mogle računati na pomoč Katje Mihalinec, Lucy Charuk in Olivere Brulec Kostić, je bila to zadnja tekma pred svojimi navijači letos, zato je bil njihov motiv še toliko večji. Ob tem je bilo po nekaj zadnjih porazih vse bolj vprašljivo tudi njihovo mesto na zaključnem turnirju, ki bo 8. in 9. februarja v Novi Gorici. Pred tekmo z najboljšo ekipo Bosne in Hercegovine, ki je imela točko manj, so bile tretje, zdaj pa so še mesto izgubile.


Ko so domače dobile prvi niz, ni kazalo, da bi lahko ostale praznih rok, a dva tesno izgubljena niza sta bila usodna.

"Začeli smo dobro, nadaljevanje žal ni bilo več tako uspešno. V prvem nizu smo dobro servirali, gostje nekaj slabše sprejemale, vedeli pa smo, kakšna ekipa so. Imajo stabilen sprejem in ko jih s servisom nismo več odmaknili od mreže, je ob njihovi dobri podajalki naših upov po boljšem izidu bilo konec. V drugem in tretjem nizu v končnici nismo našli pravi rešitev, v četrtem pa smo popolnoma popustili," je tekmo opisal domači trener Gregor Rozman.

---------------------------------------

Calcit Volley -Jedinstvo Brčko 1:3(20, -23, -23, -18).

* Športna dvorana Kamnik, gledalcev 120, sodnika: Stipaničev Matečić, Rajković (oba Hrvaška).
* Calcit Volley: Zbičajnik 1, Mihevc 2, P. Marušič 15, Š. Marušič, Mihalinec, Vovk 9, Zatković 19, Janežič, Jerala 7, Kaker 7.
* Bimal-Jedinstvo Brčko: Babić 2, Biberdžić 1, Kenjalo, Radović3, Vukoje, Gajić 9, Vujičić, Karać 4, Dragović, Popović, Vajdova 13, Radisković 29, Husić 9.

Značke: odbojka, sta

Članki iz rubrike