901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Nina (Melani Mekicar) Njena.si

Melani Mekicar razkrila, kdaj in kje je spoznala ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 30.08.2019 15:11:24

Guiliani je prečrtal še ZADNJEGA: reprezentančni tabor je zapustil Rok Možič

Rok Možič
Jurij Kodrun
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca v Ljubljani opravlja zadnji del priprav za evropsko prvenstvo, ki se bo v štirih državah, med njimi je tudi Slovenija, začelo čez 13 dni. Na pripravah je ostalo le še 14 igralcev, nadarjeni 17-letni Rok Možič je namreč v sredo zapustil reprezentančni tabor.

Za prvenstvo je izgubljen tudi poškodovani libero Urban Toman.

"Prehajamo v sklepno fazo priprav, ki jo moramo res dobro izkoristiti. Minule tekme, tudi gostovanje v Grčiji, so pokazale, da bomo na EuroVolleyju vsi v ekipi enako pomembni. Hkrati se moramo zavedati tistih minimalnih pomanjkljivosti, ki nam včasih zagrenijo potek tekme, najboljše reprezentance sveta pa odlično poskrbijo zanje. Govorim o netipičnih situacijah na igrišču, o 'lahkih' žogah, zaradi katerih v vsakem nizu izgubimo nekaj točk. Tu moramo narediti korak naprej, tu se moramo znebiti te občasne nepreciznosti, nezbranosti. Prav te netipične žoge je seveda najtežje trenirati, a istočasno te ločujejo najboljše ekipe od malenkost slabših. Kar na koncu lahko odloči tekmo. V dveh tednih se da narediti še marsikaj, treniramo odlično, motivacija je vrhunska, veselimo se tudi dveh tekem s Srbi," je dejal kapetan Tine Urnaut.



"Res dobro sodelujemo, vsaka rešena malenkost zdaj pripomore k dobremu stanju v ekipi, tako na področju prevzemanja odgovornosti kot v samem pristopu k tekmi. Pomembno je, da do EuroVolleyja pridemo v položaj, ko res lahko čim več igralcev zaključuje točke. Število točk z visokih žog, pri katerih sodelujemo vsi v polju, mora biti po vsakem treningu uspešnejše, gre za detajle, pri katerih smo doslej izgubljali preveč točk. Ja, komaj čakamo, da se začne," pa je nestrpen najstarejši član reprezentance Mitja Gasparini.

V torek in sredo, 3. in 4. 9., bosta v dvorani Stožice zadnji pripravljalni tekmi Slovenije pred EuroVolleyjem, v goste prihaja reprezentanca Srbije.

Značke: odbojka, ep

Članki iz rubrike