Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

STA
STA
0 17.06.2019 07:10:43

Velik uspeh: srebro za Slovenca na evropskem prvenstvu

CEV
Slovenska odbojkarja na mivki Rok Možič in Rok Bračko sta osvojila naslov evropskih podprvakov do 18 let. V velikem finalu prvenstva v avstrijskem Badnu sta z 1:2 (20, -19, -12) klonila proti Nemcema Leonu Meierju in Luiju Wüstu.

Mlada slovenska odbojkarja sta že v petek s tremi zmagami z 2:0 v skupinskem delu tekmovanja proti Švicarjema Haslerju in Diemu (18, 14), Grkoma Kourtidisu in Chandrinosu (14, 14) ter Litovcema Doneli in Galdikasu (15, 14) napovedala, da merita visoko. V takšnem ritmu sta nadaljevala tudi v soboto, ko sta slavila proti latvijski dvojici Namikis/Jankovskis (18, 18) in še proti Izraelcema Hadarju in Dayu (14, 13) ter se uvrstila v polfinale.

V polfinalnem dvoboju sta slovenska najstnika z 21:17 in 21:15 odpravila do tedaj še neporažena Rusa Osipova in Vasilenka ter si priborila vstopnico v veliki finale. Tam sta proti Meierju in Wüstu osvojila prvi niz z 22:20, a sta morala nato priznati premoč v drugem in odločilnem tretjem nizu, v katerih sta bila Nemca uspešnejša z 21:19 in s 15:12.



Na evropskem prvenstvu je imela Slovenija predstavnici tudi med dekleti. Taja Lapajne in Zala Špoljarič sta v skupinskem delu vknjižili dve zmagi in en poraz, v izločilnih bojih pa sta morali priznati premoč Estonkama Lassovi in Kuivonenovi, ki sta bili prepričljivejši z 2:1 (23, -17, 10).

Rok Možič je že takoj po koncu podelitve odpotoval na Tajsko, kjer bo v paru s Črtomirom Bošnjakom med 18. in 23. junijem nastopil na svetovnem prvenstvu v odbojki na mivki do 21 let, na katerem bosta Slovenca igrala s posebnim povabilom Mednarodne odbojkarske zveze (FIVB).

Značke: odbojka, sta

Članki iz rubrike