pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

STA
STA
0 15.03.2019 21:35:01

Ljubljančani v finalu srednjeevropske lige

www.alesfevzer.com
Odbojkarji ACH Volleyja so v prvi polfinalni tekmi zaključnega turnirja srednjeevropske lige v Pliberku premagali slovenske tekmece iz Kamnika Calcit Volley s 3:0 (23, 17, 18). V finalu se bodo Ljubljančani v soboto ob 19.30 pomerili z zmagovalcem drugega polfinala med domačo ekipo Posojilnica Dob in Waldviertlom.

* Športna dvorana Pliberk, gledalcev 100, sodnika: Tillmann (Madžarska), Schimpl (Slovaška).
* ACH Volley: Kovačič, Purič, Pavlović 9, Satler, Brulec, Đirlić 14, Okroglič 7, Mantha, Vilimanović 2, Pokeršnik 12, Videčnik 8, Polujan 4.
* Calcit Volley: Hribar, Golob, Jereb, Ratek 2, Vidmar 6, Babkov 7, Štalekar 8, Kvas, Lakner 8, Kotnik 3, Štembergar Zupan 7, Ivković, Lazar.

V lanski sezoni so Kamničani v polfinalu srednjeevropske presenetili Ljubljančane in se uvrstili v finale, v katerem so nato morali priznati premoč Posojilnici Dob. Tokrat so v boju z istim tekmecem obstali v polfinalu, ljubljanska ekipa pa je na ta način naredila prvi korak k enemu od ciljev sezone, osvojitvi tega tekmovanja.

Najbolj izenačen je bil uvodni niz, a so imeli ves čas prednost ljubljanski odbojkarji. Po servisu Uroša Pavlovića, ki je dosegel tudi as, ter po bloku Matica Videčnika, ko so Kamničanom pobegnili za pet točk (9:4). Z asom Primoža Vidmarja so se jim kamniški odbojkarji približali na dve točki zaostanka (11:13), po napaki ACH Volleyja pa sta bili ekipi na 17. točki skupaj. Pred vstopom v končnico pa so aktualni državni prvaki spet prišli do treh točk prednosti (21:18), v napeti končnici pa je Jan Pokeršnik izkoristil drugo zaključno žogo.



V drugem nizu so Kamničani aktualnim državnim prvakom sledili le v uvodu niza, toda po izidu 5:5 so z bloki - kar tri je dosegel Uroš Pavlović - Ljubljančani prišli do osmih točk prednosti (14:6), dokončno pa je usodo kamniške ekipe zapečatil Jure Okroglič, saj je ACH Volley povedel že z neulovljivih 20:9.

Tudi v tretjem nizu so imeli kamniški odbojkarji težave z učinkovitostjo v napadu, kjer niso imeli dovolj razpoloženih igralcev, tako da so si na servis Jureta Okrogliča Ljubljančani priigrali šest točk prednosti (10:4). Tekmeci so se jim še približali, Saša Štalekar je poskrbel za znižanje na 12:13, a preobrata ni bilo. Po dveh asih Petra Đirlića je bilo hitro 18:13 za ACH Volley, visoke prednosti pa ljubljanska ekipa ni več izpustila iz rok in je zasluženo prišla do zmage.

Naslov v ligi branijo odbojkarji Posojilnice Doba, ki so že drugič zaporedoma organizatorji zaključnega turnirja, v drugem polfinalu pa se bodo pomerili z avstrijskim predstavnikom Waldviertlom.

V soboto bo tekma med poražencema polfinalnih dvobojev ob 17. uri, finale pa ob 19.30.

Značke: odbojka, sta

Članki iz rubrike