profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 23.02.2019 22:13:42

Zanesljivi zmagi za GEN-I Volley in Calcit Volley

Cev
Odbojkarice so danes odigrale tri tekme 17. kroga 1. DOL. Vodilni ekipi sta dosegli gladki zmagi, drugi Calcit Volley je s 3:0 premagal Formulo Formis, prvi GEN-I Volley pa v gosteh Ankaran Hrvatine, Roto-Kema Puconci pa je premagala Luko Koper s 3:2.

V letošnji sezoni so se Kamničanke in Rogožanke do te tekme pomerile trikrat, vse tri so se končale šele v tie-breaku, več uspeha pa so imele varovanke Gregorja Rozmana, ki so v četrtfinalu pokala Slovenije svoje nasprotnice izločile v zlatem nizu, dobile pa so tudi prvenstveni obračun. Danes je bila zmaga bolj gladka, čeprav so gostje v prvem nizu še prišle do 20:22. V drugem je bilo po 19:11 za Calcit Volley hitro odločeno, podobno pa je bilo v tretjem, ko je bilo vodstvo z 21:16 dovolj za zmago s 3:0 v nizih (20, 18, 21).

Odbojkarice novogoriškega GEN-I Volleyja naslednji teden čaka zahtevna evropska naloga, saj so z uvrstitvijo v polfinale pokala challenge dosegle največji uspeh v zgodovini kluba. Za generalko so imele danes vodilne na lestvici dokaj nezahtevno nalogo, do novih treh točk pa so prišle v manj kot uri. Še posebej so se izkazale v drugem nizu, ko so domačim odbojkaricam prepustile le štiri točke, le malenkost bolje pa so jo te odnesle v prvem in tretjem, ko so zbrale 15 in 10 točk.



Še najbolj izenačena od treh današnjih tekem je bila tista med Roto-Kemo Puconci in Luko Koper. Končala se je s 3:2, potem ko so domače dobile uvodna niza na 17 in 12. Toda gostje se niso predale, dobile so naslednja dva (20, 13) in o zmagi je odločal peti niz. Tega pa so dobile domače s 15:11 in prišle do četrte zmage v sezoni.

V nedeljo bo na sporedu še tekma Ljutomer - Calcit Volley II, medtem ko bosta ekipi Nove KBM Branika in SIP Šempetra krog dokončali v sredo.

Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike