pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

STA
STA
0 16.01.2019 20:38:55

Bankirke z zmago na vrh srednjeevropske lige

Odbojkarice Nove KBM Branika so v svoji peti tekmi srednjeevropske lige doma premagale Slavio iz Bratislave s 3:1 (23, -24, 21, 16).

* Športna dvorana Lukna, gledalcev 100, sodnika: Isajlović, Haas (oba Avstrija).
* Nova KBM Branik: Mlakar 21, Kaučič 13, Dobaj, Bračko, Bezsonova 17, Najdič 2, Kočar, Sobočan 4, Jerala, Pintar 9, Blagne, Fijok-Lorber 6.
* Slavia Bratislava: Fričova 6, Šepelova 23, Nelson 6, Herdova 2, Kvasnova 17, Škrlecova, Kormendyova 1, Marečkova, Rehakova, O'Neill 13, Magdinova.

Mariborske odbojkarice so se s četrto zmago v tem tekmovanju zavihtele na sam vrh razpredelnice in so si že zagotovile nastop na zaključnem turnirju. Proti Slovakinjam niso imele lahkega dela, dvoboj je bil izenačen, v prvih treh nizih se je zaključil v končnici, v četrtem pa so gostje povsem popustile. Glavno orožje Slovenk je bil napad, v katerem se je z 21 točkami spet najbolj izkazala Iza Mlakar, pri zbiranju točk ji je dobro asistirala Anastasiya Beszonova, ki jih je prispevala 17.


Slovenske prvakinje so tekmo slabo začele, Slovakinje so povedle s 6:0. A na 10. točki so jih Štajerke ujele, a le za kratek čas, gostje so hitro spet vodili za pet točk (18:13). Toda varovanke Sama Miklavca so znale še enkrat odgovoriti, v končnici pa so prišle do zmage.

Tudi drugi niz je bil izenačen in poln preobratov. Štajerke so vodile s 23:16, toda nato je zatajil njihov sprejem, Slavia je dosegla sedem zaporednih točk, nato ubranila zaključno žogo, to pa so nadgradile z novo serijo točk, ki je pomenila izenačenje na 1:1.

V drugem delu tretjega niza so gostiteljice prišle do zanesljive prednosti, ki je niso izpustile iz rok, prevladovale pa so tudi v četrtem nizu.

"V novo leto smo vstopili z novimi močmi in zagonom, kar se je poznalo na igrišču. Dosegle smo pomembno zmago in se tako povzpele na prvo mesto. Zdaj pa nas čaka še boj za prvo mesto v državnem prvenstvu," je po tekmi dejala Beszonova.

Značke: odbojka, evropa

Članki iz rubrike