901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Nina (Melani Mekicar) Njena.si

Melani Mekicar razkrila, kdaj in kje je spoznala ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 21.08.2018 16:33:03

Slovenke v Belgiji za neposredno uvrstitev na EP

FIVB
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca bo v sredo v Antwerpnu odigrala tretjo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Po pomembnih zmagah nad Izraelom in Islandijo se bo srečala z Belgijkami, sicer prvimi favoritinjami skupine, ki so doslej prav tako še neporažene, tako Islandke kot Izraelke so premagale še bolj prepričljivo kot Slovenke.

Slovenske odbojkarice so v Antwerpen pripotovale neposredno iz Reykjavika, kjer so dan pred tem odigrale obračun 2. kroga kvalifikacij proti Islandiji in se veselile zmage s 3:0. Selektor Alessandro Chiappini je svojim varovankam zato namenil prosto popoldne, danes pa so naša dekleta že opravila trening v fitnesu. Dvorano Sporthal Arena Deurne bodo prvič preizkusila danes zvečer.

"Mislim, da sta bili zmagi nad Izraelom in Islandijo zelo pomembni, da bomo lahko v nadaljevanju kvalifikacij bolj sproščene. Sploh glede na to, da je Belgija na papirju prvi favorit. Na tekmo gremo lahko brez pritiska in sproščeno, v smislu, da lahko prikažemo svojo najboljšo igro, ki jo bomo potrebovale, če bomo Belgijkam želele konkurirati. Zelo pomembno bo tudi, da se bomo držale plana glede igre v bloku in obrambi, da bomo njihove najmočnejše akcije čim bolj naštudirale in se na to igro prilagodile ter seveda da bomo pri tem dale vse od sebe," je po dopoldanskem treningu dejala Pia Blažič, ki je zelo dobro odigrala srečanje proti Islandiji.


Belgija, sicer sedma reprezentanca na evropski in trinajsta na svetovni lestvici, je v tem obračunu zagotovo favorit. V slovenskem štabu opozarjajo na odlično podajalko Ilko van de Vyver, na korektorico Kajo Grobelno in sprejemalko Britt Herbots, vseeno pa poudarjajo, da ima tudi naša izbrana vrsta svoje adute.

"Punce so včeraj izkoristile čas za počitek, saj so potovanja iz kraja v kraj terjala svoj davek. Danes v fitnesu je bilo vzdušje že čisto drugačno. Punce so bile polne energije in že osredotočene na jutrišnjo tekmo. Mislim, da bodo jutri stoodstotno pripravljene na obračun z Belgijkami. Njihove zunanje napadalke so za nas največja nevarnost, sem pa prepričan, da bomo mi tokrat odigrali zanesljivo in z glavo, predvsem v obrambi, in na ta račun skušali iz protinapadov narediti razliko oziroma držati stik s tekmicami," je pojasnil pomočnik selektorja, Dejan Pušnik.

Slovenija in Belgija sta se nazadnje srečali lani v 3. krogu kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ko so bile s 3:1 (24, 13, -23, 23) v nizih uspešnejše belgijske odbojkarice.

Značke: odbojka, ep

Članki iz rubrike