Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 17.03.2018 19:53:51

1. DOL: Derbi ACH-ju

www.alesfevzer.com
Odbojkarji ACH Volleyja so v tretjem krogu modre skupine 1. DOL za moške doma premagali Calcit Volley s 3:1.

ACH Volley - Calcit Volley 3:1 (22, -20, 17, 14)
* Dvorana Tivoli, gledalcev 250, sodnika: Zajec (Ljubljana), Pevc (Škofja Loka).
* ACH Volley: Flajs, Đirlić 14, Babkov 14, Kovačič, Purić 10, Pavlović, Satler, Pleško, Brulec 1, Planinc, Kök 3, Mihajlović 6, Pokeršnik 20, Videčnik 8.
* Calcit Volley: Pereira 12, Hribar, Golob, Novljan 7, Ratek, Gil, Vidmar 16, Okroglič 8, Štalekar, Kvas 1, Lakner 5, Štembergar Zupan, Lazar.


Po dveh neprepričljivih predstavah, po tesni zmagi v Mariboru in porazu v polfinalu srednjeevropske lige ravno proti Calcitu Volleyju, so Ljubljančani spet na pravih, zmagovitih tirih. Tudi tokrat proti najnevarnejšemu tekmecu niso imeli lahkega dela, po dveh nizih se je obetal dramatičen zaključek, a so bili varovanci Zorana Kedačiča, ki je potek tekme spremenil z menjavami, v naslednjih dveh prepričljivo boljši, tako da so gladko prišli do zmage, s tem pa le še povečali prednost na lestvici modre skupine. Ljubljančani so imeli v svojih vrstah več razpoloženih igralcev, boljši pa so bili tudi v bloku in na sprejemu. Kamničani so tudi tokrat igrali brez poškodovanih Saša Štalekarja in Andreja Štembergarja Zupana, kar se jim je zagotovo poznalo.

Kljub temu, da je ACH bolje začel, se je prvi niz odločil v končnici, po izidu 20:19. Takrat so imeli gostje priložnost za izenačenje, niso je izkoristili, namesto izenačenja je Diko Purić z asom domačim priboril vodstvo z 22:19, kar jim je po napaki gostov na servisu zadostovalo za zmago v uvodnem nizu.

Z blokom Jureta Laknerja so Kamničani v drugem nizu kot prvi nasprotnikom pobegnili za dve točki (4:6), po novem uspešnem napadu Primoža Vidmarja pa za tri (8:5). Ko je napad Mateja Köka končal v avtu, napada Vidmarja in Pereire na servis Jureta Laknerja pa ne, je bilo že 12:6 za Calcit Volley. Po polminutnem odmoru domačega trenerja Zorana Kedačiča so Kamničani dosegli še eno točko, ob drugem tehničnem odmoru pa so Ljubljančani zaostajali za štiri. Gostujoči odbojkarji so do konca niza ohranili zbranost, naredili manj lastnih napak in niz po točki Laknerja tudi dobili.

Ob koncu drugega niza je pri gostiteljih v igro vstopil Dimitrij Babkov (pred njim sta na igrišča prišla tudi izkušeni podajalec Rok Satler in korektor Petar Đirlić), ki je bil osrednje ime tekme v nadaljevanju. Bil je najbolj zaslužen, da so si prvaki po zaostanku 9:10 priigrali občutnejšo prednost (15:11). Po bloku Jana Pokeršnika so Kamničani, ki so padli na sprejemu, pa tudi njihov napad ni bil več tako učinkovit, zaostajali že za pet točk (12:17), visokega zaostanka pa do konca niza niso več nadoknadili.

Tudi na začetku četrtega niza odbojkarji Calcit Volleyja niso najbolje zaključevali svojih napadov, bilo je tudi premalo blokov, tako da so ob prvem tehničnem odmoru zaostajali za tri točke, po bloku Dika Purića pa za štiri (6:10). V še težjem položaju je bila kamniška ekipa po asu Đirlića, saj so tik pred odhodom na drugi tehnični odmor zaostajali že za šest točk (9:15). Do konca tekme se Kamničani niso več vrnili v igro, Gašper Ribič je na igrišče poslal tudi igralce, ki sicer manj igrajo, zadnjo točko pa je dosegel njihov nekdanji igralec Matic Videčnik.

"Zadovoljen sem s samim pristopom k igri in pa predvsem z načinom, kako smo se pobrali po izgubljenem nizu. Danes smo resnično pokazali zobe. Mislim, da je bila pravilna poteza trenerja, ko je zamenjal nekaj igralcev, ki so nato odlično opravili svoje delo," je po tekmi dejal najučinkovitejši igralec tekme Pokeršnik.

Maribor - Hoče 3:1 (18, 21, -20, 21)
* Dvorana Tabor, gledalcev 350, sodnika: Valentar (Prevalje), Miklošič (Maribor).
* Maribor: Crnjanski, Planinšič, Mulec, Detela, Vrabl, Mejal, Herman, Križman, Uremović, Virtič, Plesec.
* Hoče: Radović, Drvarič, Cafuta, Šijkanec, Planinšič, Ledinek, Špindler, Lobnik, Franc, Repa, Mantha, Berglez, Šikanič, Kšela.

V prvem delu prvenstva sta obe ekipi dobili domačo tekmo, ta tradicija pa se je nadaljevala tudi v prvi medsebojni tekmi modre skupine. Mariborčani so v sosedskem derbiju, ki je na tribune privabil lepo število gledalcev, upravičili vlogo favoritov, do zmage so prišli celo lažje, kot kaže končni rezultat.

Gostitelji so imeli od začetka do konca vse niti v svojih rokah. Z dobro igro po drugem tehničnem odmoru so dobili prvi niz, začetek drugega je bil sicer izenačen, a le do delnega izida 5:0 pred drugim tehničnim odmorom, za katerega je v največji meri zaslužen Jernej Detela, s 26 točkami najučinkovitejši igralec tekme, ki je tekmece razorožil z odličnimi servisi, dosegel je tudi dva asa. Do konca so Hočani tekmeca poskušali ujeti, toda uspelo jim ni.

Zato pa so bili boljši v tretjem nizu, do zmage so prišli v končnici. Dobro so nato začeli tudi četrti niz, na začetku že zanesljivo lovili, a Mariborčani so bili po zamenjavi podajalca, Uroša Planinšiča je zamenjal Primož Mejal, bolj razpoloženi, hitro so postavili stvari na pravo mesto in se veselili zmage, prve v modri skupini.

Salonit Anhovo - Panvita Pomgrad 3:2 (24, -22, -21, 17, 12)
* Športna dvorana Kanal, gledalcev 350, sodnika: Melavc, Vrenko (oba Šempeter).
* Salonit Anhovo: Ilić 10, Česnik, Jereb 1, Šarić, Karnel, Basaneže 8, Čabarkapa 22, Kovačič, Tomić 12, Vrtovec 20.
* Panvita Pomgrad: Pečnik, Banič, S. Ratkai, Grut 24, Rojnik 10, Felkar, J. Ratkai, Flisar 12, Javornik 3, Bogožalec 23, Bedrač, Kasnik 3.

Odbojkarji Salonita so zabeležili drugo zmago v modri skupini, z njo pa tokratne tekmece prehiteli na prvenstveni razpredelnici. Dvoboj je bil zanimiv, izenačen, a ne posebej kakovosten. Obe ekipi sta delali veliko napak, v napadu nista bili posebej razpoloženi, bolj sta se izkazali v obrambi, predvsem v bloku. Tudi s servisi nista vršili posebnega pritiska, zato sprejemalci niso imeli težkega dela.

Že na samem začetku je bilo videti, da ne ena ne druga ekipa ni posebej razpoložena, domači so imeli težave z blokom tekmecev, v katerem je bil najbolj opazen Gorazd Flisar. A Prekmurci tega niso znali izkoristiti, delali so preveliko napak, skupno so jih v nizu dosegli kar 11. Še posebno velja to za drugi del niza, v katerem so zapravili vodstvo petih točk, klonili pa v sami končnici, ko so tudi zapravili dve zaključni žogi za zmago. V končnici se je izkazal predvsem Dalibor Tomić, odločilno napako pri gostih pa je napravil Aljoša Bogožalec.

Z dobro igro v bloku so gosti nadaljevali v drugem nizu, v katerem so tudi zmanjšali število napak, karo se jim je obrestovalo, saj so bili ves čas v minimalnem vodstvu, prednost pa držali do konca. Še boljšo igro so prikazali v tretjem nizu, ko so si že do drugega odmora priborili šest točk razlike, ki je domačim ni uspelo izničiti.

Kanalci so imeli nekaj težav tudi v začetku četrtega niza, ko jim ni kazalo dobro, vendar so se v nadaljevanju vendarle zbrali. Napad je bil učinkovitejši, tudi v bloku se je razigral Gregor Basaneže. Pred drugim tehničnim odmorom so prišli do prednosti, ki so jo do konca le večali.

To je pomenilo, da bodo še drugič v modri skupini pred domačimi igralci igrali "tie break", tako kot v prvem krogu proti Mariboru so bili tudi tokrat uspešni.

Izidi, 3. krog (modra skupina):
ACH Volley - Calcit Volley        3:1 (22, -20, 17, 14)
Maribor - Hoče                    3:1 (18, 21, -20, 21)
Salonit Anhovo - Panvita Pomgrad  3:2 (24, -22, -21, 17, 12)

- lestvica:
ACH Volley        3   3   0   9:3   13
Calcit Volley     3   2   1   7:5    8
Salonit Anhovo    3   2   1   7:7    8
Panvita Pomgrad   3   1   2   6:6    7
Maribor           3   1   2   7:7    6
Hoče              3   0   3   1:9    0

- zelena skupina, 3. krog:
Triglav Kranj - GEN-I Volley 0:3 (-23, -23, -18)
Črnuče - Krka                3:0 (23, 18, 11)

- lestvica:
Triglav Kranj    21   8   13   30:44    25
Črnuče           21   7   14   30:46    24
GEN-I Volley     21   5   16   20:52    15
Krka             21   4   17   18:56    12
Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike