Mobilna verzija
šarac Odkrito.si

Miki Šarac in skrivnostna svetlolaska

transavia, letalo Svet24.si

Začelo se je s prdenjem, končalo z zasilnim ...

nazif mujić Svet24.si

Po trpljenju in revščini se je poslovil igralec ...

denar, pokojnine Svet24.si

Konec varčevalnih ukrepov za pokojnine

ženske spodnje hlače Najstnica.si

Skrivnost razkrita: Temu služi žepek na ...

Artur Štern Njena.si

Artur Štern se vrača!

tina maze2 Njena.si

Podrobnosti poroda Tine Maze

STA
STA

Slovenski odbojkarji bodo v četrtek dobili tekmece na SP

vszi

Po nedeljskem koncu panameriških kvalifikacij je znanih vseh 24 držav udeleženk svetovnega prvenstva v odbojki za moške, ki bo septembra prihodnje leto v Italiji in Bolgariji. Prvič v zgodovini bo na njem nastopila tudi slovenska izbrana vrsta, ki bo edina debitantka na prvenstvu. Tekmece bo dobila na žrebu v Firencah v četrtek, 30. novembra.

Na SP bodo iz panamariške kvalifikacijske skupine nastopile Kuba, Portoriko, ZDA, Dominikanska republika in Kanada. Iz Evrope bo igralo deset reprezentanc, poleg Slovenije ter gostiteljic Italije in Bolgarije še aktualna svetovna prvakinja Poljska, evropska prvakinja Rusija, Francija, Srbija, Nizozemska, Finska in Belgija.

V južnoameriških kvalifikacijah sta bili najuspešnejši Brazilija in Argentina, iz Severne Amerike bosta igrala ZDA in Kanada, iz Srednje Amerike Kuba, Dominikanska republika in Portoriko, iz Azije Iran, Japonska, Kitajska in Avstralija, afriško celino pa bodo zastopali Egipt, Tunizija in Kamerun.

Štiriindvajset reprezentanc bo razdeljenih v štiri skupine po šest, štiri iz vsake skupine se bodo uvrstile v nadaljnje tekmovanje.

Slovenska reprezentanca je trenutno na lestvici Mednarodne zveze na 23. mestu, od udeleženk prvenstva so za njo le Nizozemska, Portoriko, Dominikanska republika, Tunizija in Kamerun.

Značke: odbojka , sp