požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
0 02.09.2017 22:57:41

Rusi odpihnili Belgijce, finale Rusija - Nemčija

Odbojkarji Rusije, krvniki Slovenije v četrtfinalu evropskega prvenstva na Poljskem, so se brez težav uvrstili tudi v finale. V polfinalu so povsem nadigrali največje presenečenje turnirja, Belgijo, zmagali so s 3:0 (14, 17, 17) in v petih tekmah prvenstva še vedno niso izgubili niti niza.

Da bo tako, je pokazal že začetek. Maksim Mihajlov je tekmecem že takoj pokazal, kdo bo gospodar igrišču, s servisi jim je pognal strah v kosti, odličen je bil tudi v napadu. Za njim ni zaostajal niti Dimitrij Volkov in Rusi so ob prvem tehničnem odmoru vodili z 8:2, nato pa prednost le še večali. V prvem nizu so dosegli šest asov, s svojimi servisi pa so Belgijcem tudi preprečevali učinkovit napad.

V drugem nizu je bil odpor Belgijcev sicer nekoliko boljši, toda kakšna priložnost se jim ni ponudila. Rusi, ki so igrali nekoliko slabše kot v prvem nizu, so vodili od začetka do konca niza, v končnici so prišli do sedmih točk prednosti. V tretjem nizu so izbranci Sergeja Šljapnikova na začetku povedli s 5:1, nato pa prednost nekaj časa vzdrževali, ob koncu pa spet dodali plin in prišli do zanesljive zmage.



V ruski vrsti, ki je bila prepričljivo boljša v vseh elementih, je bil z 18 točkami najučinkovitejši Volkov, Mihajlov jih je dosegel 13. Pri Belgiji je 10 točk dosegel Tomas Rousseaux.

V finalu se bo Rusija pomerila z Nemčijo, ki jo vodi nekdanji slovenski selektor Andrea Giani. Nemci so v polfinalu po preobratu s 3:2 premagali Srbijo, ki je že vodila z 2:0 v nizih. Finale bo v nedeljo ob 20.30, ob 17.30 se bodo za tretje mesto udarili Srbi in Belgijci.

Značke: odbojka, ep

Članki iz rubrike