Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 13.07.2017 08:18:04

Slovenska odbojkarska zveza pripravlja protiudarec: Če nas ne bodo vzeli, bomo v boj poslali ...

Negotovosti glede slovenske udeležbe v elitni svetovni odbojkarski ligi še ni konec. Zahteve za pojasnila, ki jih je na Mednarodno odbojkarsko zvezo (FIVB) naslovila Odbojkarska zveza Slovenije, so za zdaj ostale brez odgovora. V domači odbojkarski zvezi se pripravljajo na vse možne scenarije, za pomoč so se obrnili tudi na pravne strokovnjake.

Vse odkar so se sredi junija v medijih, kasneje pa tudi na spletni strani bolgarske odbojkarske zveze, zapis je bil dan po objavi umaknjen, pojavile informacije o spremembi formata tekmovanja v svetovni ligi FIVB World League, ki poteka pod okriljem Mednarodne odbojkarske zveze in ki Slovenijo v sezoni 2018, kljub zmagi v drugem kakovostnem razredu, izključuje iz tekmovanja v prvi kakovostni skupini lige, Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) na vse mogoče načine skuša priti do informacij oziroma odgovorov in se sočasno intenzivno pripravlja na možne razplete.


"Odbojkarska zveza Slovenije je od FIVB že pred časom zahtevala pojasnilo in predsednika mednarodne zveze, dr. Aryja Graco povabila na pogovore v Slovenijo oziroma zahtevala sestanek na sedežu FIVB v Lozani. Kakršnegakoli odgovora ali povabila s strani FIVB ni prejela, zato je mednarodno zvezo še enkrat prosila za pojasnilo," so v sredo sporočili iz krovne nacionalne odbojkarske organizacije.

"Odbojkarska zveza Slovenije je vseskozi v stiku tako z Olimpijskim komitejem Slovenije kot tudi z ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, ki FIVB prav tako pozivata, da pojasni nastalo situacijo. V sodelovanju z dvema priznanima odvetniškima pisarnama so stekle tudi že aktivnosti v povezavi s pripravo pravne argumentacije primera oziroma vse potrebne dokumentacije, ki bi jo OZS pristojnim inštitucijam predložila v primeru, da bi se FIVB vendarle odločila potrditi format tekmovanja, ki bi bil v škodo Sloveniji," so ob tem še poudarili pri slovenski zvezi.

Značke: odbojka, sta

Članki iz rubrike