hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 18.06.2017 16:53:30

Odbojkarji dokazali, da imajo dolgo klop

fivb
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je dobila tudi zadnjo tekmo rednega dela drugega razreda svetovne lige. V Kairu je s 3:1 (16, 21, -23, 19) premagala Portugalsko in s tem potrdila prvo mesto po treh turnirjih in najboljši položaj pred zaključnim turnirjem v Avstraliji.

* Mala dvorana Stadium Cairo, gledalcev 40, sodnika: Schürmann (Liechtenstein), Cabrerra (Argentina).
* Slovenija: Štern 9, Pajenk, Kozamernik, Šket 22, Gasparini, M. Kök 16, Vinčić, Štalekar 7, Koncilja 7, Kovačič, Toman, Ropret 3, Urnaut, Čebulj.
* Portugalska: Guerreiro, Cvetičanin 4, A. Ferreira 18, M. Ferreira 1, Casas, Da Silva 1, Simoes 3, P. Martins 3, Oliveira, L. Martins 4, Sequeira 15, Rodrigues.

Slovenija je tekmo začela brez vseh najboljših, rezervisti pa so imeli ogromno motiva, da selektorju Slobodanu Kovaču pokažejo, da lahko računa na njih.

Da pa nimajo samo motiva, ampak tudi veliko znanja, so pokazale uvodne minute, na krilih "papirnatega vodje" te postave Alena Šketa so že takoj prišli v zanesljivo vodstvo, povedli so s 6:2. Tako prednost so nekaj časa držali, pred drugim tehničnim odmorom pa je sledil nov nalet in pri drugem tehničnem odmoru so vodili s 16:10. Dokončno pa so Portugalce v tem nizu strli z odličnim obdobjem, ko so po izidu 18:14 dosegli štiri zaporedne točke, rezultat 22:14 je z napadom iz druge linije ali po domače "pipeom" dosegel Matej Kök.

Slovenci so dobro začeli tudi drugi niz, po odličnih servisih Šketa so povedli s 5:2. Nato so sicer zašli v rahlo krizo, tekmeci so prišli do vodstva 11:10 in 17:16, toda končnica je vseeno pripadla Slovencem. Po izidu 20:20 so po dobrih začetnih udarcih Gregorja Ropreta dosegli tri zaporedne točke, as Šketa pa je pomenil izid 25:21.

Zelo dobro je Kovačevim izbrancem šlo v prvem delu tretjega niza, ko so vodili z 1:7, toda tekmeci so pri izidu 16:17 povedli, tudi končnico pa odigrali zbrano in z nekaj sreče niz dobili.

Toda Slovencev to ni zmedlo, hitro so pokazali, da jih izgubljeni niz ni potrl. Še naprej so imeli pobudo, odločilno prednost v četrtem nizu pa so si priigrali pri izidu 13:13. Dosegli so tri zaporedne točke, dve izmed njih Kök. Ta je bil s svojim servisom tudi zaslužen, da je nekaj trenutkov pozneje razlika še narasla, takrat pa so Portugalci spoznali, da so v izgubljenem položaju ter se praktično predali.

Slovenci so bili boljši praktično v vseh elementih, še posebej pa pri servisu v napadu.

Matej Kök, sprejemalec slovenije:
"Prvi cilj je bil, da smo prvi, da zmagamo in da gremo v Avstralijo. Po drugi strani smo vsi, ki smo danes igrali, zadovoljni s svojo predstavo. Prva postava si je lahko odpočila, mislim, da smo jih uspešno zamenjali. Zdaj pa dobre volje odhajamo na zaključni turnir."

* Alen Šket, sprejemalec Slovenije:
"Moja naloga je, da se čim bolj izkažem v napadu. Na to moja ekipa tudi računa. Zelo sem vesel, da smo danes zares dobro igrali in da smo priložnost dobili igralci, ki sicer ne igramo veliko. Danes sem bil najstarejši na igrišču, na meni je bila največja odgovornost. Vsaka zmaga nam vlije samozavest, tudi današnja. Na zaključni turnir v Avstralijo odhajamo z dvignjeno glavo in seveda ciljamo na prvo mesto, a to bo treba pokazati tudi na igrišču."

Članki iz rubrike