Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 16.06.2017 09:17:39

Konec za Pokeršnika in Zemljaka v Haagu

FIVB
Slovenska odbojkarja na mivki Jan Pokeršnik in Nejc Zemljak sta na glavnem turnirju svetovne serije v Haagu v repasažu izgubila proti kanadski dvojici Michael Plantinga in Grant O'Gorman z 1:2 (13, -18, -12) in se nista uvrstila med 24 najboljših ekip.

Pokeršnik in Zemljak, ki sta svoj najboljši izid na turnirjih svetovne serije dosegla pred štirimi leti v Anapi v Rusiji, ko sta bila peta, sta imela v Haagu lepo priložnost, da se uvrstita med 24 najboljših ekip. Navkljub zgodnjemu začetku, dvoboj s Kanadčanoma Platingo in O'Gormanom se je začel ob 8. uri zjutraj, sta v dvoboj krenila odločno, tekmecema pa v uvodnem nizu prepustila le 13 točk.


Tudi drugi niz je bolje začela slovenska dvojica, ki je povedla s 3:1, vodila tudi še s 17:16, v napeti končnici pa sta bila bolj zbrana Kanadčana, proti katerima Pokeršnik in Zemljak še nista igrala, sta pa lani na turnirju v Cincinnatiju v kvalifikacijah izgubila proti Platingi, ki je takrat igral s Cameronom Wheelanom, z 1:2.

Takšen pa je bil končni izid tudi v Haagu, kajti v odločilnem tretjem nizu sta bila kanadska odbojkarja po izidu 10:10 v končnici spet bolj zbrana, z delnim izidom 4:1 prišla do treh zaključnih žog za zmago, izkoristila drugo in bosta nadaljevala tekmovanje, medtem ko sta se slovenska odbojkarja od njega poslovila.

Značke: odbojka na mivki, sta

Članki iz rubrike